Bruxelles, spiritul Europei

De un an de zile, suntem europeni cu acte in regula. Din multe puncte de vedere mai avem de invatat pana sa ii ajungem pe fratii nostri europeni cu state vechi, dar suntem convinsi ca vom reusi. Pentru a-i cunoaste si a-i intelege mai bine trebuie sa-i
  • Publicat:
Bruxelles, spiritul Europei
Bruxelles, spiritul Europei

La prima vedere, poate ti se va parea ciudat ca in Bruxelles nu vei gasi acea grandoare la care te astepti de la marile capitale. Dar Bruxelles este un oras european in cel mai puternic sens al cuvantului: este dinamic, poate si pentru ca este locuit in special de tineri cu origini in toate colturile continentului, si cosmopolit – aici se afla sediile institutiilor europene: Comisia Europeana, Consiliul UE si sediul NATO.

Top atractii
La fel cum este Statuia Libertatii pentru New York sau Mica Sirena pentru Copenhaga la fel este si „Manneken Pis“ (baietelul care face pipi) pentru Bruxelles. Nimeni nu stie cu exactitate care este povestea lui, dar cert este ca are un rol bine stabilit in topul atractiilor turistice. Celebrul baietel are peste 200 de costume cu care este schimbat ocazional si care pot fi admirate in Casa Regala sau Muzeul Orasului din Grand Place. Apropo, de Grand Place, din aprilie pana in septembrie, cladirile de aici sunt iluminate pe ritmuri de muzica clasica in fiecare noapte. Pentru a te familiariza cu valorile europene treci si pe la Mini Europa – locul unde se afla monumentele importante (in miniatura) ale statelor membre UE. Warehouse Waucquez este considerata un „chef d’ouvre“ al arhitecturii Art Nouveau.

Delicii culinare si shopping
Cu ce preparate culinare te poti delecta la Bruxelles? Bineinteles, „gaufres“ de Bruxelles sau de Liège, scoici cu cartofi prajiti – cunoscatorii spun ca sunt cei mai buni din lume si, evident, ciocolata. Marcile cele mai apreciate sunt Leonidas si Marcolini. In ultima luna a anului, in piata St. Catherine are loc Marché de Noel de unde se pot cumpara diverse lucruri tipice pentru Craciun si degusta mancaruri traditionale din diverse tari europene. Pe Rue Neuve si Chaussée d’Ixelles se afla magazine gen: H&M, Zara, Mango etc., iar pe Avenue Louise si Avenue de la Toison d’Or se gasesc haine de la marile case de moda. Impatimiti ai shopping-ului, pe 3 ianuarie incepe perioada reducerilor! Si tine 3 saptamani!

Foto: SHUTTERSTOCK, RED DOT

Urmărește CSID.ro pe Google News
Februarie, perfect pentru iubire
Februarie, perfect pentru iubire
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân