Brooke Shields- o mama fericita

Brooke Shields a inceput sa munceasca de la 11 luni! Atat avea atunci cand mama ei a dus-o la filmarile unei reclame. La 12 ani, avea deja un portofoliu consistent ca model, iar la 13 ani genera un val de controverse interpretand rolul unei prostituate in
  • Publicat:
Brooke Shields- o mama fericita
Brooke Shields- o mama fericita

Pe 15 mai 2003, Brooke Shields aducea pe lume la New York o fetita, Rowan. Evenimentul marca sfarsitul unei perioade foarte dificile pentru actrita nascuta pe 31 mai 1965: fertilizare in vitro si tratament cu hormoni, o sarcina pierduta, moartea tatalui ei, cu doar trei saptamani inainte de nasterea lui Rowan. Nastere care a fost si ea grea: Brooke a fost supusa de urgenta unei operatii cezariana, iar doctorii au fost cat pe ce sa-i scoata uterul.

Acest cosmar ar fi trebuit sa se termine odata cu aparitia pe lume a lui Rowan. N-a fost insa asa si Brooke a inceput sa sufere de depresie postnatala. Desi avea toate simptomele – Brooke plangea mai mult decat fetita ei, se simtea neajutorata si avea ganduri sinucigase –, a durat ceva timp pana cand sa inteleaga ce se intampla cu ea. Apoi, cu ajutorul sotului, scenaristul si producatorul Chris Henchy, si al doctorilor, lucrurile au inceput sa se indrepte.

Doi ani mai tarziu, actrita si-a povestit intreaga experienta intr-o carte, “Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression”, a carei aparitie, in primavara lui 2005, a marcat inceputul unui razboi intre Brooke Shields si Tom Cruise. Acesta, adept infocat al scientologiei, care interzice tratamentele psihiatrice, i-a reprosat lui Brooke intr-un interviu televizat ca a recurs la Paxil pentru a se vindeca. „Medicamentele astea sunt foarte periculoase. Poti ajuta femeile care traverseaza o astfel de perioada dandu-le vitamine.” Declaratiile lui Cruise au generat o multime de replici, ale lui Brooke Shields (aceasta nu l-a iertat pe Cruise ca a ras de cariera sa si l-a luat peste picior in legatura cu diferenta de 16 ani dintre el si iubita lui, Katie Holmes), dar si ale altora, inclusiv cea a Asociatiei Americane a Psihiatrilor.

Ironia a facut ca razboiul dintre cele doua staruri sa se termine intr-un mod surprinzator: pe 18 aprilie anul acesta, Brooke Shields, ramasa insarcinata a doua oara, de data aceasta pe cale naturala, si Katie Holmes au nascut in acelasi spital din Los Angeles, la acelasi etaj, la cateva usi distanta una de cealalta. Intrebata daca a stiut acest detaliu, Brooke a spus ca era prea ocupata ca sa o intereseze astfel de lucruri: „Practic, eram taiata in doua. Singurul lucru la care ma gandeam era ca totul sa iasa bine”. Din fericire pentru ea, asa a si fost. Actrita a devenit mama unei alte fetite, Grier, iar cosmarul depresiei postnatale nu s-a mai repetat, desi era pregatita pentru orice.

Fata anilor ’80
Remarca rautacioasa a lui Tom Cruise despre cariera cam prafuita a lui Brooke n-a fost chiar 100% neadevarata. Desi, chiar in perioada cand a fost facuta declaratia (iunie 2005), actrita avea parte de cronici foarte bune pentru rolul Roxie Hart din muzicalul Chicago, jucat la Londra, apoi pe Broadway. Brooke Shields a atins punctul maxim al carierei sale in anii ’80, cand era una dintre cele mai sexy tinere femei din lume. Fotografiile sale au aparut atunci pe coperta tuturor marilor reviste pentru femei. Inclusiv revista „Time” a pus-o pe coperta, simbolizand fata anilor ’80. Impinsa de la spate de mama ei, fost model Revlon, o femeie foarte ambitioasa, Brooke a generat controverse. A aparut mai mult goala in pelicula „Laguna albastra”, a facut reclama blugilor Calvin Klein, sloganul campaniei fiind “Nimic nu sta intre mine si blugii mei” – in ambele cazuri avea 15 ani. Dupa ce, intr-o carte scrisa de ea in 1978, s-a pronuntat in favoarea pastrarii virginitatii pana la casatorie, paparazzii erau mereu pe urmele ei si ale iubitilor ei.

Mai toti erau celebritati: Michael Bolton, Liam Neeson, John Kennedy Jr. Ba chiar l-a insotit pe Michael Jackson (e adevarat, pe atunci acesta avea nas si nu albise) la premiile Grammy in 1984. La mijlocul anilor ’80, Brooke a luat o pauza si a studiat la Princeton, devenind licentiata in limba franceza. Dupa care, fostul model a intrat intr-un con de umbra prelungit. In 1997 s-a casatorit cu tenismanul Andre Agassi, dar mariajul lor nu a rezistat decat doi ani, terminandu-se cu un divort dureros.

Cam in aceeasi perioada lua sfarsit, dupa patru ani de emisie, si serialul „Suddenly Susan”, care o readusese temporar in atentia publicului si a criticilor. In anii 2000, Brooke a continuat sa lucreze, filmand reclame, jucand pe scene de teatru si avand roluri episodice in diverse seriale. Dar, pentru fostul copil-actor, prioritatea a devenit acum familia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
What's up, Janet?
What's up, Janet?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”