Boala incurabilă de care suferă Cristi Tabără. Fostul jurnalist de la PRO TV s-a retras din viața publică: „Nu fac binele pe care îl vreau”

Cristi Tabără s-a retras de pe micile ecrane din cauza problemelor medicale.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristi Tabără, unul dintre cei mai mari oameni de televiziune ai anilor 2000, suferă de o boală incurabilă care îi afectează viața personală. Fostul jurnalist de la PRO TV a fost diagnosticat cu sindromul Cushing.

Cristi Tabără, diagnosticat cu sindromul Cushing

Cristi Tabără, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune, s-a retras din activitatea publică din cauza problemelor de sănătate. A fost nevoit să țină o dietă drastică și a reușit să slăbească nu mai puţin de 60 de kilograme. Pentru că reușise să piardă foarte multe kilograme, dar se îngrășa rapid la loc, fostul jurnalist și-a făcut mai multe analize. Așa a fost diagnosticat cu sindromul Cushing.

Cum se manifestă boala

Această afecțiune face ca organismul să producă, în cantități mai mult decât necesare, hormonul care activează stresul. Obezitatea, acneea, infertilitatea, osteoporoza, hiperglicemia, anxietatea și depresia sunt printre principalele simptome. Din păcate, boala nu poate fi tratată, ci ținută sub control cu medicamente.

Din cauza bolii de care suferă, acesta a divorțat de soție, Daiana Ghender. La momentul respectiv, femeia spunea că motivul despărțirii lor ar avea cauze intime.

Citește și: Boala coronariană ischemică: „Pacientul când descrie durerea pe care o simte, arată cu toată mâna”

Ulterior, el s-a căsătorit în 2010 cu Loredana Lascu. În plus, el nu a putut să stea departe de televiziune, iar în prezent moderează emisiunea „Exclusiv de România”, la TVR 1.

„Despre mine… nu am să vă spun foarte multe. Poate doar faptul că nu sunt un personaj ușor de suportat, sunt veșnic prins cu câte ceva, uneori tipicar și perfecționist, om al regulilor (deși plin de greșeli, ca mai toată lumea), cu tendințe de lider militarist. Mă descriu bine cuvintele Sfântului Apostol Pavel: «Nu fac binele pe care îl vreau, ci răul pe care nu îl vreau». Și, în completare, cuvintele sutașului Corneliu către Mântuitor: «Cred, Doamne, ajută necredinței mele!»”, spunea jurnalistul pe site-ul oficial al TVR.

Sursa foto: facebook Cristi Tabără

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân