Părintele Teologos: „Dumnezeu face astfel de minuni ca să arate că da, băieți, aici sunt și eu!” | Altceva cu Adrian Artene

  • Publicat:
Părintele Teologos: „Dumnezeu face astfel de minuni ca să arate că da, băieți, aici sunt și eu!

Părintele Teologos, monarh care trăiește de mai bine de 30 de ani pe Muntele Athos, este invitatul celui mai nou episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Din grădina Sfântului Munte, față în față cu jurnalistul Adrian Artene, Părintele Teologos a vorbit despre minunile care se întâmplă deseori în viețile noastre și pe care, parcă, nu ne lăsăm să le vedem.

„Toată creația lui Dumnezeu este minunată. Dar într-adevăr noi suntem orbi și această orbire este foarte mare, mult mai mare decât își poate imagina cineva (…) Dumnezeu este un tată iubitor, uneori apasă și el pe butoane, adică minunile apar, să zic așa e foarte delicate, și uneori deasupra legilor naturii pe care însuși Dumnezeu le face și depășește aceste legi ale naturii – adică de exemplu teleportarea. Nu e ceva natural pentru om, dar uneori Dumnezeu face astfel de minuni ca să arate că da, băieți, aici sunt și eu, hop și eu și apar tot felul de alte vindecări sau așa mai departe”, spune părintele.

Cu toate acestea, avertizează el, „uneori în anumite lucruri se poate amesteca și aghiuță, așa și în loc, în loc să fie folos sufletesc, apare, apare cum îi spune exaltare, apare mândrie, și așa mai departe și pe de altă parte această exaltare și această mândrie poate să apară”.
 
CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

03:56 – Marea bucurie a Raiului și drama umană
08:49 – Postul alimentar: consumăm ori nu fructe de mare
12:19 – Taina Postului: „Retrage-ți mintea din simțuri!”
17:59 – Antrenamente pentru suflet
23:53 – „Rugăciunea spoveditoare este produsul sincer al inimii”
25:50 – Cea mai puternică rugăciune
27:56 – „Ochiul sufletului” și atelierul de gânduri
32:51 – Pregustarea Raiului prin coborârea minții în inimă
43:20 – „Vocea lui Dumnezeu este în interiorul nostru”
45:02 – Cum vorbim cu Dumnezeu?
49:54 – Iubirea și puterile vindecătoare asupra sufletului
51:00 – Despre minunile din viața noastră

EPISODUL COMPLET:

Postul Paștelui. Care este cea mai puternică rugăciune, mărturisește Părintele Teologos la Altceva cu Adrian Artene

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTikTok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân