Boala ereditară de care suferă Nico: „Nu am ce să fac pentru că e moștenită. Trebuie controlată”

  • Publicat:
Boala ereditară de care suferă Nico:
Sursa foto: insatgram @nicomusic

Nico este una dintre cele mai apreciate prezențe de pe micul ecran. Cu o carieră lungă în industria muzicală autohtonă, aceasta încântă telespectatorii cu piesele sale de fiecare dată. Puțini știu însă că artista se confruntă cu niște probleme de sănătate care îi dau de cap de ceva vreme. Mai exact, aceasta a moștenit o boală ereditară: insuficiența venoasă.

Boala de care suferă atât Nico, cât și surorile sale

Nico a fost diagnosticată cu insuficiență venoasă. Artista spune că boala nu este una dureroasă, însă din punct de vedere estetic, aceasta este deranjantă: „ Circulația periferică este un pic ”stricată”. Dureri nu am deloc, dar este inestetic. Sunt vasele superficiale ieșite un pic, se văd. Nu am varice, am decât vasele astea roșii care ies la suprafață. Nu am ce să fac pentru că e moștenită. Trebuie controlată”, a dezvăluit Nico într-un interviu.

De teamă că lucrurile se pot complica oricând și pentru a ține sub control diagnosticul, artista își face analizele anual: „În fiecare an îmi fac control. Mi-e frică de tromboză, de alte chestii care pot apărea. La mine e o chestie ereditară. Și eu și surorile mele avem aceeași chestie”, a conchis Nico.

Mai mult de atât, solista a declarat că în sezonul rece poartă ciorapi compresivi, iar vara, atunci când i se inflamează venele, iar acest lucru este deja vizibil, le maschează cu ajutorul machiajului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de NICO (@nicomusic.ro)

Citește și: Dr. Mihaela-Anca Jian, medic dermato-venerolog: „Insuficienţa venoasă necesită tratament pe viaţă”

Insuficiența venoasă: cauze, tratament

Insuficiența venoasă reprezintă o patologie des întâlnită în practica medicală curentă și se datorează unui cumul de factori: predispoziție genetică, obezitate, cancer, sarcină, etc.

Maladia poate să NU producă simptome, însă întotdeauna determină apariția de semnale. Printre cele mai întâlnite se numără și:

  • senzația de plenitudine și greutate
  • durerea surdă
  • crampele
  • oboseala

Aceste semnale se agravează cu atât mai mult cu cât pacientul stă în picioare îndelung/merge și se ameliorează în repaus și la ridicarea membrelor inferioare.

De obicei diagnosticul este bazat pe examinare fizică. Însă, investigațiile pot necesita și scanare CT, examinare RMN și analize de sânge.

Tratamentul constă în exerciții specifice (ridicarea membrelor inferioare), realizarea compresiei prin folosirea de bandaje, ciorapi, dispozitive pneumatice sau chiar intervenție chirurgicală (în funcție de severitatea bolii).

Citește și: Dureri la mers și picioare umflate? Ce este tromboza venoasă profundă și cum se tratează fără bisturiu?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân