Andreea Raicu: cum ţine la distanţă depresia şi anxietatea în perioada de izolare

Andreea Raicu a vorbit pe blogul personal despre lucrurile care o ajută să se relaxeze în contextul pandemiei de COVID-19.
  • Publicat:
Andreea Raicu: cum ţine la distanţă depresia şi anxietatea în perioada de izolare
FOTO: Instagram / Andreea Raicu: cum ţine la distanţă depresia şi anxietatea în perioada de izolare

În contextul panemiei de COVID-19 multora dintre noi ni s-a schimbat viaţa complet. Izolarea la domiciliu a instalat o rutină deloc plăcută care, din păcate, poate instaura depresia şi anxietatea.

Multe dintre vedete au încercat să-şi ţină fanii la curent cu activităţile lor de zi cu zi şi cum îşi petrec timpul alături de prieteni sau familie, ba chiar să le povestească fanilor din mediul online cum reuşesc să ţină la distanţă depresia şi anxietatea.

Andreea Raicu se numără printre persoanele publice care au abordat acest subiect. Mai exact, vedeta în vârstă de 42 de ani, cunoscută pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat, a vorbit pe blogul personal despre experienţa ei din timpul izolării, dar şi cum reuşeşte să ţină la distanţă depresia şi anxietatea şi să rămână calmă în toată această perioadă.

”În primul rând, încerc să văd imaginea de ansamblu. Deşi e rezonabil să fim îngrijoraţi în legătură cu această pandemie de Coronavirus, e important să nu uităm că experţi din lumea întreagă muncesc din greu pentru a limita răspândirea virusului, pentru a-i trata pe cei afectaţi şi pentru a dezvolta un vaccin cât mai curând posibil.

Apoi, încerc să nu mă expun la un volum prea mare de informaţii negative şi scenarii panicarde, pentru că nu ar face decât să-mi exacerbeze anxietatea. Mă informez, evident, dar doar din surse sigure, credibile.

De asemenea, încerc să-mi menţin pe cât posibil o rutină normală, obişnuită. Ţin legătura cu prietenii şi familia, mănânc bine şi mă menţin activă. Dar cred că cel mai mult mă ajută în aceste momente meditaţia. Mă calmează, mă echilibrează emoţional, mă ancorează şi îmi elimină gălăgia din cap şi din suflet”, a scris Andreea Raicu pe blogul personal.

Andreea Raicu nu este singura vedetă din România preocupată de abordarea acestui subiect. În urmă cu câteva săptămâni, Ilinca Vandici spunea pe blogul personal că îşi doreşte să revină la viaţa normal, la serviciu şi semnala inconştienţa celor care nu respectă regulile de izolare. La rândul ei, Sore s-a arătat preocupată de situaţia economică pe care o vom resimţi după acestă perioadă grea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”