Anca Țurcașiu, boala care i-a schimbat radical viața! Alimentele la care a renunțat definitiv actrița

Anca Țurcașiu și-a schimbat complet stilul alimentar, după ce medicii i-au pus un diagnostic crunt! La ce a renunțat îndrăgita actriță?
  • Publicat:
  • Actualizat:

Anca Țurcașiu este foarte atentă la ceea ce mănâncă și are un regim bine stabilit. În podcastul medicului Adina Alberts, vedeta a mărturisit că este vegetariană de mai bine de 30 de ani. Motivația inițială nu a fost neapărat una etică sau legată de compasiunea față de animale, ci mai degrabă o preferință personală.

La ce alimente a renunțat Anca Țurcașiu

„Eu am renunțat să mănânc carne la 20 de ani, pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea. Eu nu am fost carnivoră de când mă știu. Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine și, când am plecat de acasă, la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat, adică natural, nu pentru că iubesc animalele sau cum declară alții”, a declarat Anca Țurcașiu în cadrul podcastului amintit mai sus.

Problemele de sănătate ale actriței

Adevărata transformare în dieta sa a avut loc atunci când medicii au pus-o față în față cu o realitate dură: boală autoimună de care suferea. După ce a primit diagnosticul de tiroidită cronică autoimună și a fost sfătuită să elimine lactatele din dietă, actrița și-a schimbat radical stilul de viață.

„E adevărat că am citit multe cărți despre până să renunț, aduse de afară. Pe vremea lui Ceaușescu imaginează-ți că nu era la noi literatură de specialitate. Apoi am renunțat (n.r. la lactate) după ce am intrat la menopauză, am avut o inflamație articulară foarte puternică, gravă, ceva cumplit și mi-a ieșit o analiză destul de proastă, boli autoimune. M-au trimis acasă să mă obișnuiesc cu boala, că nu există remediu. ATPO era valoarea mare, tiroidită Hashimoto. Am ignorat total și m-am dus la mai mulți medici și doi dintre cei cinci specialiști pe reumatologie mi-au spus să renunț la carne și la lactate”, a mai spus artista.

Anca Țurcașiu a găsit rezolvare pentru această problemă medicală prin eliminarea lactatelor din dieta sa. Astfel, de câțiva ani, vedeta nu mai consumă nici produse lactate.

„Să știi că am rezolvat această problemă eliminând lactatele din alimentație. Adică chiar am rezolvat-o natural, nu m-a mai durut nimic. Și nu am mai mâncat de atunci până astăzi. Deci nu mănânc carne, nu mănânc lactate. Am avut vreo doi ani în care nu am mâncat nimic produs animal, dar am făcut foarte mult sport, am făcut fitness și am fost împinsă de la spate să revin să mănânc măcar ouă, măcar pește. Și mănânc ouă și pește, dar nu sunt mare amatoare”, a mai spus Anca Țurcașiu.

Totuși, această decizie nu a fost doar una medicală, ci și una personală. Anca și-a dorit întotdeauna să aibă un corp atletic, delicat, similar cu cel al unei balerine. Obsesia ei pentru greutate și o siluetă perfectă a fost constantă de-a lungul vieții, iar eliminarea anumitor alimente din dietă a fost parte din eforturile sale de a-și atinge scopul.

„Am avut obsesia cântarului toată viața mea, niciodată nu mi s-a părut să sunt suficient de slabă”, a mai mărturisit ea.

Ce mănâncă vedeta

În prezent, dieta Ancăi Țurcașiu este una bazată pe legume. Aceasta include alimente precum spanac, varză, linte, hummus și avocado. Ea a renunțat la zahăr, făinoase și fructe, concentrându-se pe consumul de alimente cu valoare nutritivă ridicată. Această schimbare în modul său de alimentație nu a fost doar o alegere, ci o transformare completă a relației sale cu mâncarea.

„Spanac, varză, linte, hummus, salate, semințe, avocado. Raportarea mea la mâncare este total diferită. Toată lumea se gândește mereu la mâncare. Nu mai mănânc zahăr, nu mai mănânc făinoase, nu mai mănânc fructe, nu mai mănânc lactate, am renunțat la foarte multe și am început să mănânc din ce în ce mai puțin, să trăiesc cu mai puțină hrană”, a mai declarat actrița.

Sursă foto – Facebook Anca Țurcașiu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc