Alina Roxana Ionescu, despre atacurile de panică cu care s-a confruntat: „Efectiv nu mai puteam să respir, începeam să tremur și nu știam unde să mă ascund” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Alina Roxana Ionescu a devenit cunoscută în urma concursului „Bravo, ai Stil!”, iar astăzi este una dintre cele mai admirate prezentatoare TV. A acceptat să ne ofere un interviu în exclusivitate, interviu în care am vorbit despre atacurile de panică – episoade cu care și Alina s-a confruntat în contextul pandemic. Iată ce ne-a dezvăluit vedeta!

Pandemia și-a pus amprenta asupra Alinei Roxana Ionescu. Vedeta s-a confruntat cu atacuri de panică severe

CSID: Alina, când te-ai confruntat cu primele atacuri de panică și cum s-au manifestat ele?

Alina Roxana Ionescu: După pandemie! Atunci când, cred eu, cu toții am fost mai sensibili și vulnerabili din punct de vedere psihic și emoțional. Vrem sau nu vrem să recunoaștem, tot ce s-a întâmplat, a lăsat urme adânci în mintea noastră.

(…) În pandemie, pot spune că au început încet, încet să își facă prezența aceste atacuri de panică, dar atunci încă le controlam.

Când într-adevăr am realizat că deja este o problemă reală a fost în primăvara anului trecut. Atunci când ieșeam în spații aglomerate, efectiv nu mai puteam să respir, începeam să tremur și nu știam unde să mă ascund.

CSID: De ce au apărut, în cazul tău, aceste episoade de anxietate?

Alina Roxana Ionescu: Nu am explicația concretă, cred că au fost mai mulți factori. Eu sunt o femeie dependentă de control și siguranță, cumva s-a resetat ceva, și mi-am dat seama că în viață nimic nu e sigur și că toate se pot schimba peste noapte. Cumva asta mi-a dat “universul meu” peste cap și am realizat cât de nepuntinciosi suntem…și de aici… gânduri, gânduri…până la sufocare.

CSID: Ai ajuns la medic? Cum ai reușit să le gestionezi?

Alina Roxana Ionescu: În cele din urmă am ajuns și la medic și a fost cea mai bună decizie. Am învățat să le gestionez, să știu cât durează, ce să fac atunci când ele apar, cum să gândesc și altfel. Am învățat să mai las din “control freakness-ul” care îmi ghida viața și să las lucrurile să se mai și “întâmple”, așa am început să mă relaxez în general.

CSID: Astăzi te mai confrunți cu atacurile de panică?

Alina Roxana Ionescu: Mai am și astăzi episoade ușoare, dar deja le controlez destul de bine. Nu mai simt senzația aceea că mă sufoc și urmează să mor (zâmbește).

CSID: Ce sfat ai pentru femeile care se pot confruntă cu anxietate și atacuri de panică la orice vârstă?

Alina Roxana Ionescu: Să nu se chinuie, să nu fie încăpățânate cum am fost eu. Să meargă imediat la doctor. La mine a durat 3 luni până am luat decizia, timp în care abia ieșeam din incinta casei, era singurul perimentru în care mă simțeam în siguranță.

Citește și: Francisca a câștigat lupta cu kilogramele nedorite: „Nu mai cred în diete, cred doar într-un stil de viață sănătos” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân