Alexandra Ungureanu: totul despre schimbarea de look

Una dintre vedetele de la noi care au ales o schimbare de imagine radicală este Alexandra Ungureanu. Apare foarte des la emisiuni tv, la evenimente, are multe concerte şi de fiecare dată are un alt look. Am aflat câtă muncă se ascunde în spatele unei apariţii ca la carte.
  • Publicat:
Alexandra Ungureanu: totul despre schimbarea de look

 

Una dintre vedetele de la noi care au ales o schimbare de imagine radicală este Alexandra Ungureanu. Apare foarte des la emisiuni tv, la evenimente, are multe concerte şi de fiecare dată are un alt look. Am aflat câtă muncă se ascunde în spatele unei apariţii ca la carte.

CSÎD: În 2012 ai adoptat un nou look. Cât de greu a fost?

Alexandra Ungureanu: Unul dintre cele mai frumoase lucruri pe 2012 a fost întâlnirea cu Cosmin Florea, stilistul meu. El nu a mai făcut styling pentru vreo persoana publică, e scenograf de costume de teatru şi film. E un tip foarte talentat, îndrăzneţ şi a văzut în mine multe lucruri de care nici eu nu eram conştientă şi am hotărât să le scoatem la lumină, chit că eu am fost uşor sceptică la început.

Publicul meu era obişnuit cu mine ca fiind o apariţie mai scoasă din tipare, dar în ultima vreme am experimentat mai mult într-o zonă mai avangardistă, am creat personaje, am pus în valoare ca niciodată până acum latura mea feminină, dar şi cea ludică.

Nu e greu, nici uşor, e o căutare continuă de lucruri frumoase, deosebite, e nevoie de o echipă, pentru că trebuie totul construit cu grijă şi pe partea de make-up şi hairstyling.

Sunt cu ochii şi pe designerii români, care sunt foarte talentaţi şi cu care am lucrat la multe dintre evenimentele la care am participat. Grija pentru imaginea mea nu e ceva forţat, îmi place să mă ocup de asta, e tot un mod de a comunica cu publicul meu, chit că mă găsesc pe scenă, într-un clip sau într-o fotografie.

Îmi însuşesc şi criticile, dar am mereu în minte ideea că nu poţi să placi tuturor, orice ai face.


CSÎD: Cum arată garderoba ta acum?
 
Alexandra Ungureanu: Un pic haos, trebuie să-mi reorganizez dressingul. Am câteva piese de bază pe care le port cu drag şi mă salvează când sunt în pană de idei, chit că se regăsesc de câţiva ani în garderoba mea.

În ultima vreme am achiziţionat multe încălţări, bijuterii, rochiţe şi topuri interesante şi sunt foarte încântată de colecţia mea de pălării, turbane, şepci şi tot felul de alte accesorii de pus pe cap, cordeluţe, fandacsii, coroniţe cu ţepi, cu flori şi alte minuni.

Ador tocurile, dar şi platformele, îmi place să port sacouri, dressuri colorate sau cu model, oricând apelez la misteriosul negru, dar sunt înnebunită şi după culorile tari.

Anul acesta mi-am încălcat inclusiv nişte prejudecăţi pe care le aveam apropo de item-uri care sigur nu ar sta ok pe mine, rochie roşie, rochie albă, rochie aurie şi care au devenit parte din cele mai reusite outfit-uri ale mele din acest an. Îmi doresc mai multe achiziţii pe partea de genţi, plicuri şi clutch-uri.


CSÎD: De unde îţi cumperi hainele?


Alexandra Ungureanu: Din ce în ce mai rar din mall-uri, foarte mult pe partea de accesorii din magazine online şi de pe site-uri specializate, cum e Molecule F. Sunt foarte încântată de rochiţele preţioase ale designerilor români, Iris Şerban, Sandra Galan, Andreea Bădală, Diana Miculiţ, Cristian Samfira, Mădălina Dorobanţu (Pas du Tout).

Îmi iau lucruri şi din magazine de la colţul blocului, şi ador şi vintage shopurile, mai ales cele din afară. Pentru pantofi, iarăşi, sunt destule mărci autohtone foarte bune, cum sunt cei de la Condur, dar îmi cumpăr mult şi când mai plec în vacanţe în străinătate, şi nu neapărat branduri, cât modele interesante şi bine realizate calitativ.


CSÎD: Te machiezi singură?

Alexandra Ungureanu: Pentru concerte, da. Dar prefer să las specialiştii când este vorba de emisiuni importante, evenimente, clipuri şi shootinguri. În ultimul an am lucrat cu rezultate excelente cu Cristian Buca, Diana Ionescu, Suzana Vişan, fiecare are stilul său.

Îmi place să fie forfotă în jurul meu, mai ales când ne pregătim de un shooting sau de filmare pentru clip, şi sunt atâţia oameni care îşi aduc contribuţia pentru un look special, care să uimească. Pe partea de hairstyle lucrez de mai bine de 6 luni cu echipa Fason condusă de Cristina Grama, şi aici am experimentat mult pe culoare şi coafuri cu volum.


CSÎD: Care sunt produsele cosmetice pe care le preferi?

Alexandra Ungureanu: Pentru ten prefer produsele făcute chiar în bucătăria proprie, cu ingrediente naturale: fructe, legume. Cred mult în eficienţa lor. 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
A apărut numărul de februarie GLAMOUR!
A apărut numărul de februarie GLAMOUR!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân