Alexandra Bădoi: Ce înseamnă să fii Dj?

”Mai am multe de învățat, de exersat, de remixat și îmi doresc să fiu creativă și să transfer emoția mea publicului” spune Alexandra Bădoi, fostă prezentatoare la Antena 1.
  • Publicat:
Alexandra Bădoi: Ce înseamnă să fii Dj?
Alexandra Bădoi, foto arhiva personală

Pe Alexandra o știm încă de când avea 19 ani și prezenta rubrica meteo la Antena 1. A crescut sub ochii publicului pe care acum îl încântă prin muzica sa. Alexandra a renunțat la televiziune, dar nu și la lumea artistică. Ea  cântă, compune muzică, este DJ, are propriul show online și organizează evenimente. Dintre marile ei reușite se numără colaborarea cu celebrul Dj Armin van Buuren. Am stat de vorbă despre ce înseamnă viața de Dj.

 

CSÎD: Ce face un DJ mai exact?

Alexandra Bădoi: Un DJ selectează melodiile pe care le consideră potrivite pentru publicul său, le editează și le mixează armonios, astfel încât spectacolul să genereze emoție, bucurie, să miște publicul și la propriu și la figurat.

Cum e viața de DJ?

CSÎD: Cum te documentezi în munca de Dj?

Alexandra Bădoi: DJ-ii ascultă mai mereu muzică, nouă sau veche. Urmăresc show-urile altor Dj, sunt la curent cu topurile muzicale ale unui anumit public. Știu care sunt hiturile momentului, dar și ce melodii au avut succes de-a lungul anilor. Cei mai mulți DJ mixează un anumit stil muzical, dar show-urile complexe se fac atunci când incluzi și un remix/mashup cu o  melodie surpriză.

CSÎD: Explică-ne te rugăm.

Alexandra Bădoi: De exemplu: Armin van Buuren și-a început show-ul de la UNTOLD 2019 cu imnul nostru național cântat de orchestră, mixat apoi cu o melodie trance produsă de el. Sau Tiesto a remixat melodia pop a cântăreței Adele: „Set fire to the rain” sau Dimitri Vegas & Like Mike au mixat melodia populară „Constantine, Constantine” în cadrul spectacolului lor de la UNTOLD.

Alexandra Badoi, foto arhivă
Alexandra Badoi, foto arhivă

CSÎD: O lume aparte…

Alexandra Bădoi: Toți acești mari Dj sunt o inspirație pentru mine și le urmăresc activitatea, le ascult melodiile sau remixurile lansate, urmăresc tutorialele sau cursurile lor de mixat.

CSÎD: Cum e activitatea ca Dj?

Alexandra Bădoi: La câteva luni dupa lansarea show-ului meu A BEAUTIFUL COSMOS am început să primesc melodiile noi de la case de discuri precum Armada Music, Black Hole Recordings sau de la producători care îmi trimit piesele, în speranța că le voi include în show-urile mele.

De asemenea, sunt la curent cu topurile momentului de pe Beatport, Spotify, Itunes și încerc să aduc și eu surprize în spectacolele mele. Anul trecut, de Paște, am făcut un mashup dintre melodia Mariei Tănase – Ciuleandra și piesa lui Armin van Buuren și Shapov – La Resistance de L’amour și comentariile au fost fabuloase. Evident, în seturile mele includ și colaborările mele cu alți producători, o ocazie perfectă să aflu părerea lor despre piesele cele noi.

Cum i s-a schimbat viața după televiziune

CSÎD: Ai lucrat 8 ani în televiziune. Cum este să te dedici muzicii?

Alexandra Bădoi: Pot spune că doar 3 luni din viața mea m-am dedicat 100% muzicii. Și a fost minunat! În 2019 am studiat trei cursuri la Point Blank Music School din Londra: Singing, Songwriting & Dj-ing. De dimineața până seara târziu aveam activități muzicale, de la aflarea noțiunilor teoretice până la producție și compoziție muzicală, înregistrări în studio, tehnici de încălzire și dezvoltare a vocii, tehnici de mixat, exerciții, repetiții, analizat melodii.

Mi-ar fi plăcut să fi avut curajul să studiez astfel mult mai devreme, dar se spune că e bine și mai târziu decât niciodată, așa că mă bucur că am avut ocazia să înțeleg ce trebuie să fac pentru a evolua.

Alexandra Bădoi, Untold, foto arhiva artistei
Alexandra Bădoi, Untold, foto arhiva artistei

Cum a fost activitatea de Dj în pandemie

CSÎD: Cum a fost pentru prima perioada la de la începutul pandemiei?

Alexandra Bădoi: În perioada pandemiei, mai ales în izolare, am stat în studio și am pus în aplicare multe din noțiunile învățate; am compus și am înregistrat melodii noi, pentru mine sau pentru alți producători, am ascultat multă muzică nouă și am creat spectacolul online de DJ: A BEAUTIFUL COSMOS with Alexandra Bădoi. Un show lunar în care mixez melodii noi sau clasice, trance, progressive. Feedback-ul a fost incredibil de bun, primele episoade însumând organic peste 1 milion de vizualizări și zeci de mii de comentarii pozitive de la oameni din toate colțurile lumii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân