5 artiști care au fost diagnosticați cu boala Lyme. Avril Lavigne: „Nu aveam idee că o mușcătură de insectă ar putea face acest lucru”

  • Publicat:

Boala Lyme este una dintre cele mai neplăcute. Și dacă până de curând nu multă lume știa despre ea, ei bine, astăzi informația curge pe toate platformele de sănătate. În rândul vedetelor, prima care a tras un semnal de alarmă asupra bolii a fost Adda. Ulterior, mai multe vedete s-au deschis și au anunțat public că s-au confruntat cu diagosticul crunt. Iată care sunt acestea!

Artiști de la noi, dar și de peste hotare care s-au confruntat cu boala Lyme

Adda

În 2022, Adda a dezvăluit că suferă de borelioză. Artista a primit diagnosticul după ce, preț de mai bine de un an, a crezut că are intoleranță la histamină. Și cum diagnosticul a venit destul de târziu, bacteria a ajuns la creierul artistei, astfel că procesul de vindecare a fost unul greoi și anevoios.

Adda a povestit că s-a confruntat cu mai multe simptome, precum dermografism, erupii cutanate, edeme în gât, dar și în tălpi, dureri osoase și musculare, oboseală cronică, etc.

Roxen

Roxen este o altă artistă de la noi diagnosticată cu borelioză. Aceasta a declarat că se află în stadiul al treilea al bolii, așadar se confruntă cu artrite, probleme hepatice, pulmonare și cardiace.

„Sunt trei stadii, eu din păcate sunt în ultimul stadiu, am aflat la 14 ani. Nu prea am ce să fac, doar să țin sub control, dar mă descurc destul de bine”, a afirmat Roxen într-un interviu.

Justin Bieber

Justin Bieber a fost și el diagnosticat în 2020 cu Lyme. Artistul a dezvăluit că a primit diagnosticul după ce fanii au început să îl chestioneze în timpul aparițiilor cu privire la aspectul sau care nu mai era așa cum îi obișnuise.

„În timp ce o mulțime de oameni au început să spună că Justin Bieber arată îngrozitor, că ia droguri, etc., nu au putut realiza că recent am fost diagnosticat cu boală Lyme. Au fost niște ani grei, dar un tratament adecvat ajută. Și mă voi întoarce mai bine ca niciodată”, a scris cântărețul pe Instagram.

Citește și: Justin Bieber a fost diagnosticat cu boala Lyme

Avril Lavigne

În 2015, Avril Lavigne a declarat pentru revista People, că se confruntă cu boala Lyme de mai bine de un an: „Nu aveam idee că o mușcătură de insectă ar putea face acest lucru”, a spus cântăreața.

Trei ani mai târziu, Lavigne a dezvăluit că durerile și oboseală au țintuit-o la pat: „Am stat în pat doi ani”, a precizat aceasta după ce a fost văzută de mai mulți medici care i-au prescris antibiotice pentru a o ajuta să se recupereze.

Shania Twain

În documentarl „Not Just a Girl”, legenda muzicii country Shania Twain a vorbit pentru prima oară despre lupta cu boala Lyme, care i-a afectat corzile vocale, dar și capacitatea de a cânta.

„Călăream și am fost mușcată de o căpușă. Căpușa a fost infectată cu boala Lyme. Simptomele mele erau destul de înfricoșătoare pentru că, înainte de a fi diagnosticată, eram amețită pe scenă, îmi pierdeam echilibrul, îmi era teamă că o să cad de pe scenă. Aveam aceste pierderi de conștiență care durau câteva milisecunde, dar în mod regulat, la fiecare minut sau la fiecare 30 de secunde”, a povestit Shania Twain, potrivit revistei Today.

Citește și: Cel mai des întâlnite boli transmise prin înțepături și mușcături de insecte

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân