10 vedete care au renunțat la dieta vegană. Angelina Jolie: Secretul frumuseții mele este „o friptură suculentă de vită”

  • Publicat:
10 vedete care au renunțat la dieta vegană. Angelina Jolie: Secretul frumuseții mele este „o friptură suculentă de vită”
Vedete care au fost vegani și au renunțat /Foto: Shutterstock

Veganismul a devenit foarte popular în ultimii ani, mai ales după ce mai multe vedete de la Hollywood, persoane publice sau influenceri au promovat acest stil de viață. Ei au militat pentru renunțarea la consumul de carne pentru a proteja mediul înconjurător, animalele și pentru un trai mai sănătos. Cu toate aceste, mulți specialiști consideră că veganismul nu este totuși atât de sănătos.

Multă lume înlocuiește carnea cu soia, care ar putea cauza infertilitate, absorbția insuficientă a substanțelor nutritive și probleme digestive. De asemenea, multe persoane vegane duc lipsă de vitamina B12 pe care o luăm din carne sau suplimente alimentare.

Iată o listă cu vedetele care au urmat dieta vegană, însă, din diverse motive, au renunțat și s-au întors la consumul de carne:

Liam Hemsworth a dezvoltat pietre la rinichi

Liam Hemswort a fost vegan timp de câțiva ani până când a dezvoltat o boala ce îi amenința viața. În organismul lui s-a acumulat un acid produs de plante, care îl făcea să se simtă obosit, să dezvolte pietre la rinichi și palpitații.

Anne Hathaway se simte mai bine dacă mănâncă și carne

Anne Hathaway a devenit vegană în 2011, în mare parte pentru că și-a dorit să slăbească pentru rolul ei de Catwoman din The Dark Knight Rises. Ea a renunțat însă la acest stil de viață după ce a fost tentată să guste din pește, în timpul unei vizite la restaurant. Ea a declarat ulterior că pur si simplu s-a simțit mai bine după ce a mâncat pește, iar dieta vegană nu o făcea să se simtă „bine, sănătoasă și puternică”.

Ellen DeGeneres poftește la pește

Ellen DeGeneres a trecut la dieta vegană în 2008 din motive etice. Vedeta a urmat această dietă timp de 8 ani și spune că s-a simțit bine, însă, cu timpul, a fost tentată să guste din pește.

Zooey Deschanel

Zooey Deschanel a fost vegetariană 6 luni, însă a declarat într-un interviul că a renunțat pentru că are prea mult sensibilități la mâncare. Actrița a precizat că nu poate mânca grâu sau soia și îi era dificil să susțină o dietă vegană.

Bill Clinton a fost sfătuit de medic să mănânce pește

Bill Clinton a trecut la dieta vegană după ce a suferit o operație de urgență pe inimă în 2010. În 2013, fostul președinte american vorbea despre faptul că a slăbit după ce a renunțat la toate produsele lactate și la carne (inclusiv pește). Cu toate acestea, la un an de la interviu, medicul său l-a sfătuit să mănânce pește ocazional pentru a evita riscul de infarct.

Angelina Jolie a suferit multe carențe în dieta vegană

Angelina Jolie a mărturisit în 2010 că a fost vegană mult timp, însă această dietă „aproape i-a luat viața”. Ea suferea de mai mult deficiențe nutriționale, astfel că a început să consume carne roșie. Mai târziu, artista glumit spunând că secretul frumuseții ei este „o friptură suculentă de vită”.

Samuel L Jackson

Samuel L. Jackson a fost vegan timp de 7 luni din motive medicale. Cu toate acestea, actorul spune că a slăbit atât de mult din cauza dietei bazate pe plante încât aproape a pierdut un rol pentru că era prea slab.

Kristen Bell

Kristen Bell și soțul ei la fel de celebru, Dax Shepard, au decis să adopte o dietă vegană în 2012. Pentru Kristen- care era vegetariană de la 11 ani – trecerea a fost ușoară. Acest lucru s-a schimbat când a rămas însărcinată cu primul copil, actrița spunând că simte că are nevoie de mai multe calorii. Astăzi, Kristen este o vegetariană care se mai bucură, ocazional, de lactate.

Bob Harper

Bob Harper a fost vegan ani de zile până să sufere un infarct în 2017, după care medicul i-a spus că trebuie să mănânce produse animale. Schimbarea a fost criticată de vegani care i-a urat prezentatorului „să mai aibă parte de un alt infarct”. Cu toate acestea, vedeta continuă să mănânce carne.

Steve O

Steve O a fost vegan timp de 10 ani. Unul motivele pentru care starul „Jackass” a renunțat la dietă este din cauza agresivismului cu care unii vegani extremiști își promovează stilul de viață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân