Cameron Diaz arată la fel de mai bine de două decenii. Dieta pe care o ține la 50 de ani

O dietă sănătoasă ajută la menținerea longevității, iar pentru Cameron Diaz, un stil de viață sănătos întotdeauna a fost o prioritate.
  • Publicat:
Cameron Diaz arată la fel de mai bine de două decenii. Dieta pe care o ține la 50 de ani
Foto: shutterstock / Cum reușește Cameron Diaz să păcălească trecerea anilor. Dieta pe care o ține la 50 de ani

Cameron Diaz este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. Vedeta a împlinit vârsta de 50 de ani și, deși are o viață destul de ocupată, fiind și actriță, autoare și mamă, nu lasă deloc să se vadă trecerea anilor. Iată cum reușește să facă acest lucru și cum arată stilul ei de viață.

Cameron Diaz s-a împrietenit excelent cu dieta mediteraneană

O dietă sănătoasă ajută la menținerea longevității, iar pentru Cameron Diaz, un stil de viață sănătos întotdeauna a fost o prioritate. Vedeta aplică regulile dietei mediteraneene, ceea ce presupune consumul de proteine, cereale integrale, produse proaspete și grăsimi sănătoase. Unul dintre alimentele sale preferate este cușcușul din orez brun. De asemenea, evită produsele procesate, să mănânce la ore târzii și nu consumă dulciuri. La micul dejun, de cele mai multe ori optează pentru toastul cu avocado, pe care îl asezonează cu lămâie și sare.

Un alt truc la care apelează este regula 80/20. Adică 80% din dieta ei presupune consumul de alimente sănătoase, iar în restul de 20% include micile plăceri nevinovate, precum clasicul cheeseburger sau un burrito cu fasole.

Vedeta adoră să gătească, motiv pentru care petrece destul de mult timp în bucutărie pentru a-și pregăti mesele pentru întreaga săptămână.

A înțeles că somnul este foarte important

Somnul de frumusețe este o regulă pentru Cameron Diaz. În cartea sa, The Body Book, potrivit Women’s Health, vedeta spune că „petrecem o bună parte din viețile noastre încercând să dormim, iar calitatea somnului determină dispoziția pe care o avem și sănătatea creierului, nu doar cum ne trezim în următoarea dimineață, ci cum ne simțim în următorii ani din viața noastră”.

Are o atitudine pozitivă și optimistă când vine vorba de îmbătrânire

Actrița merge pe principiul că odată cu înaintarea în vârstă trebuie să te simți din ce în ce mai bine. De asemenea, o minte pozitivă te ajută să privești îmbătrânirea cu mult mai mult optimism.

„Mulți dintre noi ne temem de ideea că îmbătrânim, că suntem mai puțin mobili sau că avem mai puțină energie. Dar eu privesc îmbătrânirea astfel: este un privilegiu și o binecuvântare, iar dacă la tinerețe ai baza a tot ceea ce presupune un stil de viață sănătos, la bătrânețe vei avea parte de cei mai frumoși ani din viața ta. Și nu este vorba doar de aspectul corpului. Vreau să te simți tânăr. Vreau să te simți puternic. Pot spune că eu mă simt mai bine și mai puternică și mult mai capabilă acum față de cum mă simțeam la 20 de ani, pentru că am avut grijă de mine în ultimii 15 față de cum am avut înainte”, a povestit actrița în cartea The Body Book.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân