Vedete care s-au lăsat de fumat, motivele si metodele lor

Psihologi, hipnoză, ţigări electronice – toate au fost încercate de staruri în lungul drum spre renunţarea la nicotină. Iar mulţi dintre domni au mai avut un stimulent adevărat – frica de partenera de viaţă.
  • Publicat:
Vedete care s-au lăsat de fumat, motivele si metodele lor

Psihologi, hipnoză, ţigări electronice – toate au fost încercate de staruri în lungul drum spre renunţarea la nicotină. Iar mulţi dintre domni au mai avut un stimulent adevărat – frica de partenera de viaţă.

Katherine Heigl este încă o starletă care a renunţat greu la fumul de ţigară, dar până la urmă voinţa a învins. Katherine a încercat toate variantele de pe piaţă. A luat pastile, a apelat la plasturi, la psiholog, la ţigara electronică, la comprese cu nicotină şi viciul tot nu s-a lăsat dus. Singura metodă cu efect a fost o ţigară electronică din care ies vapori de apă şi astfel a scăpat de dependenţa de nicotină, dar nu şi de gesturile pe care le presupune fumatul.

Ben Affleck

Ben Affleck a avut, probabil, cel mai bun motiv să se lase de fumat. În 2005, soţia lui, Jennifer Garner, a rămas însărcinată cu primul copil al cuplului. I-a arătat soţului ecografia care confirma sarcina, iar Ben i-a făcut o promisiune pentru toată viaţa.

A renunţat la fumat, dar decizia n-a fost deloc uşoară. A reuşit să se ţină de promisiune în faţa soţiei cu ajutorul unui specialist în hipnoză. Alături de acesta, a făcut şi şedinţe de psihoterapie. Avea nevoie de acestea pentru că fusese fumător înrăit timp de nu mai puţin de 20 de ani.

Brad Pitt

Brad Pitt s-a lăsat şi el de fumuri tot datorită femeilor. Mai exact unei femei din viaţa lui care i-a fost alături. Angelina nu l-a bătut la cap să se lase de viciu, însă atitudinea ei este una total împotriva ţigărilor.

Brad Pitt mărturisea că micuţii au fost motivul principal pentru care nu mai fumează în casă. Tot el declara într-un interviu că îi este mai teamă de Angelina să nu-l prindă fumând decât dacă ar fi fotografiat de paparazzi în posturi obscene.

Aşa că actorul mai calcă strâmb din când în când cu câte o ţigară, pe platourile de filmare. Asta doar dacă soţia nu are şi ea vreun rol în producţia respectivă.

Charlize Theron

 

Charlize Theron s-a lăsat de tutun nu datorită vreunui bărbat din viaţa ei, ci după ce într-o seară s-a simţit rău. Fumase câte 3 pachete de ţigări pe zi pentru că trecea printr-o situaţie stresantă. Au urmat şedinţe de hipnoză, urmate de Pilates şi yoga.

Şi frumoasa blondă se declară în prezent nefumătoare. Nu se gândeşte să se mai apuce vreodată de nesănătosul viciu, chiar dacă orice producţie cinematografică la care participă reprezintă, după cum chiar ea spune, un stres enorm.

gisele bundchenGisele Bündchen a suferit mult după ţigări. Când s-a lăsat de fumat, a pus câteva kilograme, ceea ce, pentru meseria ei, era un dezastru. Aşa că i-a trebuit o voinţă enormă să nu se reapuce de viciul care o menţinea slabă.

Din fericire pentru ea, o ajută metabolismul, aşa că, după ce acul cântarului nu i-a mai fost prieten o perioadă, un regim alimentar nu foarte drastic i-a readus formele la care visează mai toţi muritorii de pe această planetă.

După ce a renunţat la ţigări, spune că în sfârşit simte gustul mâncării. Fuma un pachet de ţigări pe zi, iar toate mesele aveau gust de… scrumieră.

Matt Damon

Matt Damon s-a lăsat de fumuri tot cu ajutorul hipnozei, dar şi cu susţinerea unui psihoterapeut, aşa cum a reuşit şi prietenul lui de o viaţă, Ben Affleck.

Şi el a fumat timp de 20 de ani, iar impulsul să se lase de viciu a fost o poză în care arăta, după părerea lui, dezgustător.

Acum face campanii antifumat. Nu s-ar mai întoarce la cele 2 pachete de ţigări cărora le-a fost fidel toată tinereţea.
 

Citeşte mai multe articole pe tema dependenţei de fumat în dosarul nostru Cum să te laşi de fumat – renunţă la dependenţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”