Recomandări weekend 8-10 noiembrie: ce citim, pe unde mai ieşim

Iată câteva sugestii pe care le poţi pune în practică în weekend-ul 8-10 noiembrie.
  • Publicat:
Recomandări weekend 8-10 noiembrie: ce citim, pe unde mai ieşim
FOTO: pexels.com / Recomandări weekend 8-10 noiembrie: ce citim, pe unde mai ieşim

Ziua de vineri este o bucurie pentru toată lumea şi, aşa cum v-am obişnuit, ori de câte ori aflăm ceva nou, împărtăşim cu voi. Am pregătit o listă de sugestii, de la cărţi, până la diferite evenimente de care te poţi bucura în zilele libere.

Ce citim în weekend?

Noutăţile în materie de cărţi nu se adresează doar zilelor de weekend, ci şi a zilelor aglomerate în care mersul la birou cu mijloacele de transport poate deveni o rutină relaxantă.

Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul, de Tom Phillips- una dintre recomandările noastre poartă semnătura lui Tom Phillips şi te-ar putea ajuta să-ţi vezi de viaţă mai departe şi să-ţi dai seama că întotdeauna se poate şi mai rău. The Telegraph a rezumat cartea drept „o istorie foarte bine documentată şi ironică a momentelor în care oamenii au făcut greşeli monumentale”. Cu toate că omul a ajuns să domine planeta şi să stăpânească natura, drumul până aici nu a fost mereu uşor, ba chiar presărat cu momente în care totul părea pierdut.

„Tom Phillips dovedeşte dincolo de orice îndoială că noi, oamenii, suntem al naibii de norocoşi că încă trăim, deşi nu facem aproape nimic ca să rămânem o specie viabilă — nimic altceva decât să scriem cărţi inteligente, amuzante şi uşor îngrijorătoare pe această temă”, este de părere Sarah Night, autoare de bestselleruri New York Times.

O familie aproape normală, de Mattias Edvardsson- O adolescentă de 19 ani dintr-o familie bună este acuzată că a ucis un om de afaceri, iar părinţii ei îşi dau seama că, pe parcursul anchetei, standardele morale le sunt puse la grea încercare. New York Times Book Review a caracterizat cartea drept „un thriller alert, care vorbeşte despre compromisurile pe care le facem pentru a împlini aşteptările celor dragi.”

Unisex, de Amelie Notomb- Amelie Notomb continuă să exploreze relaţiile de familie toxice, iar în romanul Unisex se axează pe cea a unei fiice cu tatăl ei. Épicène este fiica lui Claude şi Dominique, doi oameni îndrăgostiţi iremediabil după ce s-au cunoscut întâmplător într-o cafenea. Claude se dovedeşte a fi crud, calculat şi lipsit de sentimente când vine vorba să-şi trateze soţia şi fata ca pe nişte simpli pioni. Dominique refuză să accepte asta, însă Épicène pricepe rapid cu cine are de-a face şi încearcă să se protejeze de el.

Îţi promit libertatea, de Laurent Gounelle- Sybille Shirdoon bifează la toate capitolele ceea ce se numeşte o zi proastă: e anunţată că va fi dată afară, iar seara, iubitul o părăseşte. Ambele decizii sunt puse pe seama personalităţii ei, dar un prieten îi dezvăluie soluţia nefericirii ei. După ce se confruntă cu eşecul, despărţirea şi trădarea, Sybille face cunoştinţă cu misteriosul Oscar Firmin, care îi propune să se îmbarce în extraordinara călătorie a descoperirii de sine, ajutând-o să dea un nou sens vieţii, să se apropie autentic de cei din jur şi să-şi găsească adevărata dragoste.

Femeia ascunsă, de E.G. Scott- „Un debut electrizant, cu un final absolut imprevizibil”, spune Booklist despre Femeia ascunsă, de E.G. Scott, pseudonimul a doi autori pe care îi leagă o prietenie de 20 de ani şi care, încă din adolescenţă, au scris separat piese de teatru, scenarii şi povestiri. Deşi la început povestea lor de iubire pare una imposibilă, Rebecca şi Paul ajung împreună şi chiar par perechea perfectă. Douăzeci de ani mai târziu, secrete tulburătoare ies la iveală, iar căsnicia lor este în pragul distrugerii.

Unde ieşim în weekend?

Fie că vrei să ieşi la o cafea cu prietenii pentru simple discuţii sau să descoperi noi locuri şi să testezi anumite preparate, iată două recomandări complet diferite.

Solt Dining– recent am făcut o vizită în restaurantul Solt Dining pentru a testa câteva dintre preparatele din meniu. Spaţiul hygee, de inspiraţie nordică oferă o experienţă premium casual, fiind o destinaţie must try atât pentru turiştii de business, cât şi pentru cei care vor să testeze o experienţă culinară de excepţie, cu ingrediente locale, premium, reinterpretate într-o manieră contemporană, neaşteptată. Cele 18 preparate din meniu se bazează pe ingrediente locale, cu o calitate premium, şi readuc în prim plan bucătăria românească, reinterpretată în stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regăsesc în meniu se numără porcul de Mangaliţa, bibilica sau cocoşelul de pădure, dar şi produse cu indicaţie geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibăneşti şi cârnaţii de Pleşcoi.

„CSOMA – Opéra Cinematique” – Proiectul va putea fi urmărit live duminică, 10 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Capitalei. Spectacolul face parte din cea de-a 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar Maghiar organizat de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. „CSOMA – Opéra Cinematique” este un spectacol omagiu adus memoriei lui Kőrösi Csoma Sándor, considerat părinte al tibetologiei. Conceput ca un concert cinematografic, proiectul itinerant comemorează 200 de ani de la expediţia legendară a lui Csoma în Tibet, o călătorie în urma căreia exploratorul şi filologul transilvănean a publicat primul dicţionar tibetan-englez. Proiectul este o adaptare pentru scenă a filmului de succes „Az élet vendége. Csoma legendárium” („Invitatul vieţii. Legenda lui Csoma”) din 2006, o producţie cinematografică multi-premiată, care continuă să participe la importante festivaluri internaţionale de film.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân