O călătorie în jurul lumii cu Crina Andrei, profesor de dans şi yoga

O călătorie poate schimba idei, poate da idei, poate aduce oameni noi. Dar există şi călătorii care schimbă viaţa total.
  • Publicat:
O călătorie în jurul lumii cu Crina Andrei, profesor de dans şi yoga
Crina Andrei foto My Barefoot Journey

Pe Crina am întâlnit-o acum 5 ani, la o şcoală de dans din Bucureşti unde era profesor. I-am urmărit călătoria în insula Bali prin intermediul articolelor scrise pe blogul ei. Acea călătorie i-a schimbat viaţa la propriu. S-a mutat în Asia, şi-a întâlnit sufletul pereche – Shiraz – şi astăzi locuieşte în Mumbai alături de el. De mână ei vizitează toată lumea, oferind inspiraţie. Crina însă nu s-a oprit aici – organizează retreaturi în India şi în Bali pentru cei care vor să regăsească sau se se reinventeze.

CSÎD: Multă lume te admiră pentru viaţa ta din India, Bali şi pentru călătoriile exotice. Poate unii te invidiază. Ce nu ştiu ei de fapt? 
Crina Andrei:
Mult timp mi-a lipsit rutina. Acest cuvânt e de multe ori asociat cu plictiseala, eu însă consider că rutina e foarte necesară pentru sănătatea fizică cât şi mentală. Am resimţit efectele în timp. Dar după 3 ani pot să zic că mi-am găsit o stare de balans. Acum încerc să petrec cât mai mult timp acasă, în Mumbai, iar atunci când călătoresc – să stau mai mult timp în acelaşi loc.

Crina Andrei şi soţul ei Shiraz Patel


Ce nu ştiam nici eu dar am învăţat? Faptul că fericirea şi starea mea de bine nu depind de un loc geografic. Mediul extern te poate influenţa pentru o scurtă perioadă de timp, de aici şi euforia oamenilor când merg într-o vacanţă. Nimic nu se compară cu starea de bine care vine din interior şi nu poate fi influenţată de mediul exterior şi să descoperim ce ne face fericiţi indiferent de loc, pentru că oriunde plecăm ne luăm pe noi, nu ne debarasăm nicăieri de ce avem nerezolvat în interior. 

CSÎD: Ai sentimentul de home sick?
                                            
Crina Andrei: Eu mă simt bine oriunde aş fi. Senzaţia de home sick o am atunci când călătoresc singură. Acasă e unde e şi soţul meu. Dacă suntem împreună, eu sunt acasă oriunde. 

CSÎD: Ce înseamnă pentru tine să te adaptezi zi de zi la cultura, tradiţiile indiene?
Crina Andrei:
Datorită experienţelor pe care le-am trăit în ultimii 10 ani, mă adaptez foarte uşor la orice, iar la cultura indiană m-am adaptat rapid. A venit totul natural, ca şi cum aş fi fost într-o situaţie cunoscută. De foarte multe ori primesc întrebări legate de cum reuşim să adaptăm două culturi şi religii diferite în căsnicia noastră. Chiar nu a trebuit să muncim la asta sau să facem vreun compromis.
Amândoi suntem foarte “easy going”, iar familia lui Shiraz nu e deloc tradiţională. Mai greu mi-a fost să mă adaptez la viaţa în Mumbai, după traiul pe insula Bali. Acum pot să spun că mă simt foarte bine şi încântată de viaţa pe care mi-am construit-o şi în India.

Yoga retreat-uri pentru cei care vor să se regăsească

CSÎD: Ce se întâmplă în yoga retreat-urile pe care le organizezi?
Crina Andrei:
Retreaturile au pornit de la o idee foarte simplă – toată viaţa mea s-a dat peste cap în bine după ce am ieşit din zona de confort. Am spus că vreau să aduc aceleaşi sentimente de pace, linişte, putere şi credinţă că toate visurile devin realitate şi celorlalţi. După 3 ani de retreat-uri în care văd schimbările din viaţa participanţilor, îmi dau seama că ideea de la care am pornit funcţionează. După retreat anumite persoane care au avut deschidere au avut schimbări majore. De exemplu, o participantă şi-a dat demisia şi s-a mutat în Bali, alţii s-au întors acasă şi şi-au deschis propria afacere, alţii şi-au găsit răspunsuri la întrebări care îi măcinau de mult. Oricum ar fi, nu s-au întors acasă la fel ca dintr-o vacanţă oarecare. 

CSÎD: Ce sporturi se practică în retreaturi?
Crina Andrei:
Îmbinăm exerciţiul fizic (clasele de yoga) şi mental (workshopuri de dezvoltare personală) cu diverse excursii şi ceremonii care să ne scoată din zona de confort şi să ne trezească pofta de viaţă. În retreat, pe lângă explorare, îţi dai seama că nu există doar o singură cale, nu există reguli şi că tu îţi poţi alege adevărurile din viaţa ta. toate clasele noastre sunt dedicate dezvoltării personale şi reamintirii faptului că noi chiar putem să facem orice ne doreşte inima, puterea este la noi. Ieşirea din zona de confort pentru a face faţă limitărilor, experimentarea anumitor situaţii cu persoane necunoscute, aflarea unor căi sau idei noi chiar te schimbă şi îţi dau putere.

Fotografii My Barefoot Journey

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”