Beneficiile pentru sănătate ale unei călătorii în Egipt, la Marea Roșie

  • Publicat:
Beneficiile pentru sănătate ale unei călătorii în Egipt, la Marea Roșie

Marea Roșie este unul dintre cele mai calde și sărate corpuri de apă din lume. Este practic un golf al Oceanului Indian, situat între Africa și Asia. Printre statele care au litoral la Marea Roșie se numără Egipt, Sudan și Arabia Saudită.

Una dintre cele mai convenabile modalități de a călători la Marea Roșie este de a alege o vacanță în Egipt, în una dintre numeroasele stațiuni aflate pe litoralul estic al acestei destinații turistice.

Numele enigmatic

Contrar credinței populare, Marea Roșie nu și-a căpătat denumirea de la culoarea apei. O ipoteză susține că este vorba despre prezența sezonieră a unei cianobacterii de culoare roșie (Trichodesmium erythraeum).

O altă ipoteză face referire la obiceiul popoarelor asiatice din Antichitate de a denumi punctele cardinale în funcție de culori (Marea Neagră – Marea Nordului; Marea Roșie – Marea Sudului).

Scurt istoric

Cert este că „Golful Arab” (cum a fost cunoscută până în secolul XX) a căpătat o importanță comercială deosebită odată cu invazia Egiptului de către Napoleon Bonaparte.

Acest moment istoric a dus la construcția Canalului Suez, care face posibilă navigarea directă din Marea Mediterană, în Marea Roșie. Comerțul între Europa și Asia se putea astfel realiza fără înconjurul Africii.

Proprietăți speciale

În primul rând, Marea Roșie este caracterizată printr-o temperatură ridicată, cuprinsă între 21 și 25 de grade Celsius, pe tot parcursul anului.

În al doilea rând, acest corp de apă are o salinitate de 41 la mie (Marea Neagră are o salinitate de 20 la mie), iar asta se datorează lipsei râurilor care să o alimenteze cu apă dulce, procesului accelerat de evaporare și precipitațiilor.

Beneficii pentru sănătate

O baie în Marea Roșie ajută la ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni dermatologice, precum psoriazisul sau acneea. Substanțele minerale, precum magneziul, hidratează pielea și îmbunătățesc circulația.

Durerile articulare sau artrita pot fi reduse datorită salinității ridicate, dar și a mineralelor prezente în nisipul și nămolul de pe plajă.

Aerosolii prezenți pe litoralul Mării Roșii sunt benefici pentru sistemul respirator și sunt indicați în tratarea astmului, bronșitei și a altor afecțiuni pulmonare.

Stațiuni recomandate

Printre stațiunile egiptene recomandate pentru cei care își doresc o vacanță la Marea Roșie se numără Hurghada, Sharm El-Sheikh și Marsa Alam.

Pentru un sejur în Hurghada, de exemplu, cu zbor din Cluj-Napoca și regim de masă all-inclusive, veți cheltui aproximativ 500 de euro de persoană.

Stațiunea este renumită pentru plajele curate, calitatea excelentă a serviciilor turistice (comparabilă cu Turcia), sporturile nautice și clima blândă pe tot parcursul anului.

Informații utile

Datorită salinității ridicate este indicat să nu vă bărbieriți sau să vă epilați cu lama înainte să intrați în apă.

Apele sunt ideale pentru scufundări. În zilele bune, vizibilitatea poate ajunge chiar și la 70 de metri. Cel mai renumit loc pentru scufundări, Small Giftun Drift, se află în apropierea stațiunii Hurghada.

Băile turcești, sauna, jacuzzi, masajul sunt servicii pe care hotelierii egipteni le pun la dispoziția clienților. Dacă vă săturați de înotat în Marea Roșie, aveți la dispoziție alternative la fel de relaxante și sănătoase.

Călătorie plăcută!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân