Corina Cernea: „A merge în croazieră nu mai este asociat cu bogăția sau cu imposibilul, ci cu dorința de a accepta experiențe noi”

Multe persoane care se gândesc la reorientare profesională ajung cu gândul și la joburi pe vase de croaziere. Iată povestea unei cititoare CSÎD care a lasat jobul din corporație și lucrează pe un vas de croazieră.
  • Publicat:
Corina Cernea: „A merge în croazieră nu mai este asociat cu bogăția sau cu imposibilul, ci cu dorința de a accepta experiențe noi”
Corina Cernea, foto arhivă personală

Este cititoare a revistei Ce se întâmplă, doctore? cu ștate vechi. De câțiva ani Corina Cernea a lăsat costumul office pentru uniforma maritimă și lucrează în industria croazierelor. Am stat de vorbă despre cum i-a schimbat viața acest job, dar și despre ce înseamnă viața pe ape.

 

CSÎD: Corina, ce ai descoperit bun în această lume a croazierelor pe mare?

Corina Cernea: Sunt multe beneficii în a lucra pe o navă de croazieră, dar cred că primul și cel mai important este acela de a te dezvolta personal, prin acceptarea tututor naționalităților, culturilor, culorilor, religiilor. Să înveți ce înseamnă acceptarea și să îți dai seama că nu contează de unde ești și ce faci, atât timp cât ești în primul rând OM.

foto Corina Cernea
foto: Corina Cernea

CSÎD: Ce este complicat de manageriat când ești luni de zile pe ape?

Corina Cernea: Bineînțeles dorul de familie, prieteni, sărbători departe de casă, lipsa noțiunii de weekend și mâncarea de la mama. Pe mine m-a ajutat foarte mult faptul că iubitul meu a fost aproape mereu cu mine pe navă. Ne-am cunoscut în primul contract, atunci când credeam că dragostea adevărată nu mai există și se pare că m-am înșelat. Există și chiar a devenit mai puternică!

Corina Cernea, foto arhiva personala
Corina Cernea, foto arhiva personală

CSÎD: Cum arată o zi din viața ta atunci când ești la muncă?

Corina Cernea: Eu lucrez în Duty Free pe navă, deci fac parte din categoria celor norocoși. Noi deschidem doar când nava pleacă din port, de obicei 17.00-00.00. Dacă nava rămâne într-un port peste noapte, noi nu lucrăm și nu avem nici alte job-uri. Bine, în mare parte depinde și de Manager: dacă vrea să-ți facă program, reușește (zâmbește). Când avem livrare, lucrăm de dimineață până seara. Dar nu mă plâng, chiar este un job ușor, mai ales pentru îmi place foarte mult ceea ce fac.

 

CSÎD: În câte țări și insule ai ajuns?

Corina Cernea: Am pierdut numărătoarea, dar sunt peste 80 și din cele mai diverse (Caraibe, Seychelles, Mauritius Island, Madagascar, India, aproape toată Europa unde există un port). Numărătoarea continuă și voi adăuga multe alte țări, deja am rezervat o croazieră cu părinții mei și sunt tare entuziasmată.

Corina Cernea
Corina Cernea, foto arhivă

CSÎD: De ce vacanță tot în croazieră?

Corina Cernea:  Pentru că una este să lucrezi și altceva este să simți într-adevăr gustul vacanței de 5*, fără să fii stresat că în curând trebuie să fugi la muncă (zâmbește).

Corina Cernea, foto arhivă personală

Ce locuri au impresionat-o cel mai mult prin frumusețe

CSÎD: Care ar fi un top 5 al celor mai frumoase locuri pe care le-ai văzut?

Corina Cernea:

  1. Islanda – pur si simplu impresionant
  2. Tenerife – un vis implinit, unde m-as muta mâine
  3. India – un loc al contrastelor, dar cu ajutorul unui ghid bun, vă asigur că nu este așa cum vedeți la televizor
  4. Caraibe: Antigua, Martinique, Gualdaloupe, St. Marteen
  5. Ibiza – toate plajele de care este înconjurată și Formentera

Corina își dorește ca tot mai mulți români să îndrăznească să meargă în vacanțe pe vase de croazieră

CSÎD: Ce știai despre pandemii înainte să trăiești una?

Corina Cernea: Câteva mici detalii despre gripa spaniolă, H1N1, variola, etc. Dar sincer, nu multe detalii, deoarece gândeam că 90% din populație: nu mi se poate întâmpla mie. Ei bine, m-am înșelat.

CSÎD: Ce visezi?
Corina Cernea: Am un vis: vreau să ajut cât mai mulți români să se bucure de cel puțin o croazieră pe parcursul vieții și deja am început acest proces dificil (dar frumos), spun eu. Trebuie să învățăm că viața merită trăită la intensitate maximă, că noțiunea de vacanță înseamnă mai mult decât a călători la 100 km departe de casă și a petrece de fapt timpul, într-o altă casă. Și nu, a merge în croazieră nu mai este asociat cu bogăția sau cu imposibilul, ci cu dorința de a accepta experiențe noi, pe care le putem împărtăși cu entuziasm tuturor.

Corina Cernea și iubitul ei, foto arhiva personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân