Locuri sfinte pentru liniştea sufletească

În perioadele grele din viaţa noastră trebuie să facem o călătorie cât mai îndepărtată în sufletul nostru. O călătorie grea, dureroasă, obositoare, plină de suişuri şi coborâşuri însă sfâşietor de frumoasă. De cele mai multe ori, ne regăsim liniştea sufletească după ce am evadat zona de confort, am văzut locuri noi de pe planetă, am întâlnit oameni care trăiesc după alte reguli, am adoptat stilul lor de viaţă şi după ce am trăit experienţe spirituale deosebite.
  • Publicat:
Locuri sfinte pentru liniştea sufletească

În perioadele grele din viaţa noastră trebuie să facem o călătorie cât mai îndepărtată în sufletul nostru. O călătorie grea, dureroasă, obositoare, plină de suişuri şi coborâşuri însă sfâşietor de frumoasă.

De cele mai multe ori, ne regăsim liniştea sufletească după ce am evadat zona de confort, am văzut locuri noi de pe planetă, am întâlnit oameni care trăiesc după alte reguli, am adoptat stilul lor de viaţă şi după ce am trăit experienţe spirituale deosebite.

“Călătoriile pentru suflet”, “Călătoriile spirituale” – devin obligatorii măcar o dată în viaţă. Nu trebuie să întreprinzi mari eforturi pentru a planifica aceste călătorii sau pentru a căuta destinaţia, căci aceste călătorii te caută pe tine!

Într-un moment delicat din viaţa mea, am vizitat Pagoda Globală Vipassana din Mumbai – loc al păcii şi armoniei. Aici se odihnesc rămăşiţele trupeşti ale lui Budhha. Este construită în stil birmanez şi a fost inaugurată în 2009. În ciuda aspectului opulent ce te lasă fără suflare, în interiorul pagodei nu există nici măcar un scaun. Aici încap simultan 5.000 de călugări pentru a se ruga.

Indiferent de religie, oricine este bine venit să trăiască, să se roage, să muncească şi să ia parte la cursurile de meditaţie vipassana (10 ore pe zi durează meditaţia)– fără să plătească (fiecare poate face însă o donaţie). Un curs durează 10 zile. Vipassana este o tehnică de meditaţie veche de 2.500 de ani şi înseamnă “să vezi lucrurile aşa cum sunt în realitate”. În cele câteva ore petrecute aici am simţit LINIŞTEA.

www.globalpagoda.org/

Marea Moschee Sheik Zayed din Abu Dhabi

Imaginea celei de-a treia moschee din lume ca mărime (după Mecca şi Medina din Arabia Saudită) este obsedantă. Străluceşte. Ai impresia că este Axis Mundi. Totul se învârte în jurul ei. După două zile în care nu îmi putea lua ochii de la ea, dar nici nu am putut să o vizitez, am păşit în moschee la ceas de seară.

Am primit abaya (roba pe care o poartă femeile musulmane), pentru că dress-code-ul este obligatoriu. Este atât de frumos! Cel mai pur alb (marmură italiană) se împleteşte cu auriu, azur. Aici încap 41.000 de credincioşi. Este deschisă zilnic şi pentru vizitatori.

Multe recorduri a doborât acestă construcţie: 4 minarete cu înălţimea de 107 m, 82 de domuri, mii de pietre rare sunt încrustate în marmură, un covor iranian de 6.000 de metri ce cântăreşte 45 de tone. În sala principală încap 9.000 de credincioşi. Însă, nu contează cifrele, contează sentimentul de pace şi de LINIŞTE interioară pe care îl ai. www.szgmc.ae/en/

Călătoriţi în locuri în care nu aţi mai fost. Vizitaţi biserici, mănăstiri, moschee, pagode, temple buddhiste, sinagogi. Orice drum nou înseamnă energie, schimbare, speranţă. Calitatea umană şi faptele bune depăşesc graniţele religioase. Să fim noi schimbarea pe care o vrem în lume, cum spunea Matahma Ghandi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Edinburgh, dragoste la prima vedere
Edinburgh, dragoste la prima vedere
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân