La schi in Les Trois Vallees din Alpi

Este sloganul publicitar care caracterizeaza regiunea franceza Les Trois Vallees din Alpi, unde, cat e iarna de lunga si vara de calduroasa, distractia e pe cinste. Partiile se intind mult mai mult decat vezi cu ochii: 600 km de piste de schi si 200 de
  • Publicat:
La schi in Les Trois Vallees din Alpi
Les 3 Vallées

Acum 82 de ani, cativa oameni de afaceri englezi si maestri ai schiului s-au gandit sa creeze si in Franta o super statiune pentru schi dupa modelul celor din Austria si Elvetia. Zis si facut. Au cutreierat muntii si au ales Les Trois Vallees din tinutul francez Savoie, mai sus de orasul Moûtier si aproape de parcul national Vanoise. Asa incepe povestea statiunilor Val Thorens, Meribel, La Tania, Courchevel, Les Menuires, Brides les Bains, Saint Martin si Crelle, situate in topul statiunilor montane europene. Sa facem cunostinta cu trei dintre ele!

Meribel (1.450-1.800 m)
Este inima celor trei vai si este singura statiune din lume dotata cu 16 telecabine. In plus, mai dispune de 18 linii de telescaun, 14 de teleschiuri, 6 linii de telebabies (special pentru copii) si un covor rulant (instalatie moderna de transport pe distante mici). Cum te poti distra? Iata lista: schi alpin, de fond, in afara pistelor, snowboard, patinaj, plimbari „pietonale” in zapada, raquette à neige (schiurile au forma de racheta de tenis). In aer: zbor cu parapanta, plimbari cu avionul, helischi – imbinare intre zborul cu elicopterul si schi – (263 euro/persoana), catararea pe cascade de gheata, escaladari de ziduri, cursuri de pilotaj avioane.
Daca nu te-ai saturat de atata adrenalina sau de acrobatiile din aer, incearca snow-mobilul, o plimbare cu sania trasa de caini sau de ce nu, patinaj artistic. Desi nu credem ca vrei sa pierzi timpul prin cinema, la bowling sau biblioteci, trebuie sa stii ca ele exista alaturi de muzee, discoteci, cazinouri, sali de intretinere a tonusului, aquagym sau spatii pentru destindere. A nu se rata partidele de curling din cadrul complexului La Chaudanne. Statiunea este deschisa pana pe 29 aprilie. (www.meribel-alpina.com)

Val Thorens
Cea mai la inaltime (si la propriu) statiune montana din Europa, 2.300 m este Val Thorens. Vizitand-o, poti privi lumea de la inaltimea celor 3.600 m inaltime in varful Aiguile de Peclet. Pe langa activitatile si sporturile prezentate, interesant este ca autoritatile din Val Thorens au creat conditii adecvate pentru ca persoanele cu handicap (mobilitate redusa) sa se poata simti excelent si sa practice sporturi de iarna adaptate la conditia lor fizica. Sub stricta supraveghere a antrenorilor, se pot practica: schi uni sau dual, bi schi (e aproape ca o saniuta) sau schi in fotoliu (scaun cu rama montat pe doua schiuri si dirijat). Aceste persoane si insotitorii beneficiaza de 50% reducere. (www.valthorens.com)

La Tania
Pentru a ajunge aici, trebuie sa te urci cu telecabina pana la 1.400 m. Pentru a intretine atmosfera, de curand, au fost amplasate 38 de tunuri de zapada. Statiunea este deschisa din decembrie pana in aprilie. (www.latania.com)

De mare atractie…

* La altitudine, razele ultraviolete sunt puternice si pot provoca arsuri ale pielii. A nu se uita cremele de protectie solara cu un factor de protectie ridicat si ochelarii de soare.

* Hotelurile si cabanele sunt aproape de partii, iar legaturile intre statiuni sunt foarte bune.

* Cele mai mici preturi din intreg complexul sunt in statiunea Courchevel.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elvetia: ciocolata si fondue
Elvetia: ciocolata si fondue
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being