Delta – varianta all inclusive pentru turistii pretentiosi

Daca te numeri printre persoanele care, gandindu-se la Delta Dunarii, isi imagineaza nesfarsite roiuri de tantari, case pescaresti, saracacioase, cu dusul improvizat dintr-un butoi in curte si wc-ul in fundul gradinii, probabil n-ai trecut-o pe lista destinatiilor preferate de vacanta.
  • Publicat:
Delta - varianta all inclusive pentru turistii pretentiosi
no title

Daca te numeri printre persoanele care, gandindu-se la Delta Dunarii, isi imagineaza nesfarsite roiuri de tantari, case pescaresti, saracacioase, cu dusul improvizat dintr-un butoi in curte si wc-ul in fundul gradinii, probabil n-ai trecut-o pe lista destinatiilor preferate de vacanta.

Si daca mai esti cumva si genul de turist comod, adept al filosofiei si confortului all inclusive, e posibil ca Delta sa nu iti para chiar un loc unde sa te recreezi, fara griji, dupa luni de munca, ci mai degraba o destinatie pentru cei cu spirit de aventura sau pentru pescarii impatimiti, dispusi sa sacrifice confortul de dragul pasiunii care ii mana.

Aceasta prejudecata m-a tinut departe de Delta ani buni, pana cand, din intamplare, am descoperit ca aceasta, poate cea mai frumoasa zona din Romania, are, in ciuda caracterului sau salbatic si a impresiei de capat de lume, suficiente locuri si pentru turistii comozi si pretentiosi printre care am nesansa sa ma numar.

Hoteluri de 3 si 4 stele – confort pentru toate buzunarele

Limita de sus a confortului nu e reprezentata de casele mai rasarite ale lipovenilor, ci de complexurile hoteliere de 4 stele, unde gasesti servicii all inclusive si un lux surprinzator, contrastant cu imprejurimile salbatice (facilitati precum sauna, fitness, piscina), dar care pot fi considerate prea scumpe pentru un turist obisnuit care nu vrea sa faca gaura in buget. Totusi, daca vrea sa locuiasca la hotel, acesta are la dispozitie cateva variante de 3 stele, la randul lor rezonabile ca pret si cu un confort mai mult decat satisfacator.

Intr-o asemenea vila de 3 stele din Sfantul Gheorghe, pentru ceva mai mult de 150 RON / camera pe zi, ai parte de baie proprie cu dus si apa calda curenta, aer conditionat in camera si mic dejun. Un alt complex turistic de trei stele, asezat chiar pe un brat al Dunarii, la cateva mile de Tulcea, ofera, in schimbul a ceva mai mult de 50 de euro pe noapte, camere cu baie proprie, televizor, frigider si aer conditionat.

In plus, cine nu vrea sa se plimbe, contra cost, cu salupa sau cu vaporasul pe canalele si lacurile din imprejurimi si nu a venit la pescuit, poate beneficia gratuit de piscina hotelului sau de terenurile de tenis sau minifotbal puse la dispozitia turistilor.

Dependentii de internet sau cei care nu se pot rupe nici in vacanta de munca lor au la dispozitie si internet wireless care „bate” chiar pana la marginea piscinei. Masa, compusa si aici aproape exclusiv din peste, e servita in restaurantul hotelului, iar daca aveti nesansa sa prindeti vreo zi ploioasa, va puteti pierde timpul in zona destinata recreerii, unde va puteti incerca abilitatile la jocuri precum tenis de masa, biliard si darts.

Astfel, oricat de pretentiosi ati fi, nu aveti motive serioase sa evitati Delta, mai ales ca aici chiar sunt o multime de lucruri de vazut. Singurul disconfort de care puteti avea parte raman tantarii, dar si acestia pot fi potoliti cu o lotiune antitantari pe care o puteti lua de la farmacie inainte de plecare.

Pensiunile – varianta cea mai ieftina

Scotand din calcul gospodariile locuitorilor din Delta – multi dintre ei dispusi in timpul verii sa ofere turistilor contra unor sume rezonabile cazare si masa, dar care nu dispun de prea multe facilitati – o prima optiune o reprezinta pensiunile, tot mai multe in ultimul timp in satele mai mari din Delta si cu suficienta acoperire in „margarete” cat sa-i satisfaca pe pretentiosi.

Pensiunile la care am locuit in Sfantul Gheorghe ofereau turistilor si plimbari cu barca pescareasca cu motor pe canalele din imprejurimi, iar masa era compusa aproape exclusiv din peste, pescuit chiar in noaptea precedenta. Multe dintre acestea au site pe internet, unde sunt descrise serviciile, conditiile de cazare si unde se pot face rezervari. 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”