Bahamas, exotism absolut

După un zbor obositor până la Miami, cele 2 ore cu avionul până în Nassau, capitala Bahamas, au fost floare la ureche. Iar la câteva minute după ce cobori din avion, intri garantat în atmosfera de vacanţă. Nici nu ai cum altfel, căci la controlul paşapoartelor, un band super exotic te aşteaptă în ritmuri de reggae.
  • Publicat:
Bahamas, exotism absolut

După un zbor obositor până la Miami, cele 2 ore cu avionul până în Nassau, capitala Bahamas, au fost floare la ureche. Iar la câteva minute după ce cobori din avion, intri garantat în atmosfera de vacanţă. Nici nu ai cum altfel, căci la controlul paşapoartelor, un band super exotic te aşteaptă în ritmuri de reggae.

Un truc inspirat, zic eu, pentru că la coadă, aveai totuşi de aşteptat, funcţionarii stând relaxaţi la taclale cu turişti. Însă eu eram nerăbdătoare să păşesc în mult lăudatul paradis exotic. Ca primă impresie, era să rămân dezamăgită de zgomotul şi mirosul urban, fiindcă totuşi Nassau este un oraş cu clădiri urâţele şi trafic intens.

Noroc cu atmosfera nebunească, Carnavalul de Crăciun, culorile, muzica şi bucuria sinceră din ochii localnicilor ce se transmitea instantaneu oricărui turist. După o primă zi de familiarizare cu peisajul, bunătatea şi dezinvoltura locuitorilor, am pornit expediţiile către plajele pustii şi vacanţa adevărată, departe de griji, probleme, civilizaţie.

Aventură la maximum

Nu sunt eu cel mai talentat travel journalist, dar aflaţi că, în îndepărtatele Exumas şi Eleutheria, am înotat alături de porci, am hrănit iguane sălbatice, ne-am scufundat alături de nurse sharks şi lemon sharks, am făcut scuba în peştera în care s-a filmat “James Bond” cu Sean Connery.



Apropo de porci,  în urmă cu câţiva ani, localnicii au încercat să facă o fermă de porci pe o insulă superbă. Bănuiesc că planul nu prea le-a ieşit, pentru că, în prezent, porcii au pus stăpânire pe insulă şi pe plajele ei extraordinare şi s-au înmulţit fără probleme. Cred că sunt câteva zeci, poate mai mulţi, nimeni nu ştie oficial, dar oricum, modul în care înoată în apa turcoaz către turişti reprezintă atracţia tuturor iahturilor ce vizitează frumosul arhipelag.



Puţin mai încolo, într-o sălbăticie similară, îşi aşteaptă nerăbdătoare vizitatorii, iguanele sălbatice. Înarmaţi cu fructe de tot felul şi pâine, le-am făcut şi lor câteva vizite, cu destulă precauţie, căci am înţeles că muşcătura lor poate provoca infecţii din cauza unor bacterii foarte agresive ce trăiesc în saliva lor.

Relaxare totală
 
În după-amiezile liniştite, după instalarea refluxului, apar în mijlocul apei, insule şi plaje de un romantism fascinant, aşa-numitele „musha”, la care poţi ajunge înot, cu jetsky sau sea bob. De altfel, în Exumas se află şi faimosul MushaCay, resortul de lux al celebrului magician David Copperfield, unde ai ocazia să te bucuri de intimitate, luând masa pe propria insulă răsărită din mare. 
 
În concluzie, Bahamas este arhipelagul cu cele mai frumoase plaje pe care le-am văzut până acum, cu un nisip a cărui culoare variază de la alb cristalin la roz pal, culoarea fiind generată de cochiliile unor crustacee minuscule. Iar variantele de vacanţă sunt multe: lungi zile de plajă la un hotel în Nassau, sporturi nautice, plimbări în centre istorice, viaţă de noapte şi croaziere pe apele turcoaz ale arhipelagului, plimbări în parcuri naturale.
 
Vizitaţi Muzeul Piraţilor, Centrul de Conservare a Naturii, Fortul Fincastle, Scările Reginei, Portul Nassau, Ardastra Gardens, Parcul Naţional Lucayan, Pink Sand Beach. Nu rataţi nici bucătăria locală, bazată pe specialităţi de ton, fructe de mare, homar, cu ierburi şi condimente locale.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Florida, my BIG love
Florida, my BIG love
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân