Casele de vacanță – o opțiune pentru vacanțele all inclusive în pandemie

Dacă alegeți să stai într-o casă de vacanță, vei experimenta un alt tip de vacanță - poți sta în mijlocul naturii și poți fi propriul bucătar, dar și manager al resurselor.
  • Publicat:
Casele de vacanță - o opțiune pentru vacanțele all inclusive în pandemie
foto: Marc Vorsatz

Pandemia ne-a schimbat viețile până în cele mai mici amănunte. De la modul în care ne mișcăm, respirăm, ne programăm întâlniri. Chiar și testele medicale au o altă rutină – multe încă se desfășoară online. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că vacanțele arată cu totul altfel. Unii români, mai ales cu familii, au luat exemplul vecinilor din Vestul Europei și pleacă în vacanțe în case de vacanță, izolați, în natură.

 

Recunosc, ideea de a pleca într-o vacanță în care să nu stai la hotel și să ai mesele asigurate sau bugetul corespunzător pentru a merge la restaurant nu m-a încântat din prima clipă. Însă atunci când copil, prioritățile se schimbă și simți nevoia de a nu sta în locuri aglomerate sau în locuri în care ceilalți turiști ar putea fi deranjați de comportamentul copiilor mici. Așadar, am îmbrățisat ideea de a încerca o vacanță pe cont propriu, într-o casă de vacanță, în care și gătești și faci curat singur. S-a întâmplat în Danemarca, o țară vestită pentru casele de vacanță.

Ce reguli au casele de vacanță în Danemarca

De alfel aproape 90% dintre vacanțe au loc în case de vacanță aici. Iată câteva reguli de care este bine să ții cont: ideal este să vii cu mașina pentru a avea acces mai ușor la casele de vacanță, dar și pentru a căra mâncare și alte lucuri necesare. Casele de vacanță sunt în general utilate complet: găsești aragaz, mașină de spălat vase, frigider, congelator. De asemenea, pun la dispoziție farfurii, oale, tacâmuri, aparatură electrocasnică. Danezii sunt renumiți pentru design și bunul gust și veți fi uimiți de câte lucruri frumoase veți descoperi. Lenjeria de pat și prosoapele se pot închiria. De asemenea, turiștii pot să facă singuri curățenie sau să achite o sumă de aproximativ 100 euro pentru acest serviciu. Menționez, că este posibil ca și geamurile să fie necesar de curățat. Vasele curate se scot din mașina de spălat vase, chiar dacă ai curățenia achitătă. Iar frigiderul gol și curat se scoate din priză.

casa de vacanta, foto Madalina Dragoi

Cât consumi atâta plătești

Pentru a evita risipa, dar și pentru că fiecare trebuie să plătească atâta cât consumă, în Danemarca energia electrică se plătește separat. Astfel, la sosire se înregistrează numărul de kilowatt existenți și la plecare numărul de kilowatt actuali. Factura la energie se plătește prin transfer bancar.

O casă de vacanță – un exercițiu extraordinar și pentru memorie

Facem lucruri pe pilot automat. Asta înseamnă că știm și cu ochii închiși butoanele de la filtru de cafea, întrerupătoarele de la electricitate, unde avem hainele preferate sau oalele pentru ciorbă. Ei bine, într-o casă de vacanță (mai ales într-o altă țară) vei descoperi noi aparate casnice, noi sisteme de închis ferestrele de exemplu. Recunosc, că nu a fost ușor până am descoperit cum funcționează fiecare aparat de care aveam nevoie. Însă, am mai învățat ceva.

casa de vacanta, foto Madalina Dragoi

Într-o casă de vacanță vă puteți exercita veleitățile de bucătar. Și este un moment potrivit să încerci rețete noi sau chiar aparate de gătit noi. Evident, în timpul pandemiei, dacă alegeți să stați într-o casă de vacanță într-un loc retras, teoretic riscurile de a contacta virusul Sars-Cov-2 sunt reduse.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân