Zone erogene: 5 locuri mai puţin ştiute

Corp are anumite puncte în care poţi simţi plăcerea şi, odată descoperite, partenerul poate avea parte de cea mai intensă experienţă.
  • Publicat:
Zone erogene: 5 locuri mai puţin ştiute
Zone erogene: 5 locuri mai puţin ştiute

Buzele, gâtul, interiorul coapselor, acestea sunt cele mai cunoscute zone erogene ale corpului care, odată atinse, te fac să simţi plăceri şi fiori până în măduva oaselor, în timpul unei partide de sex. Probabil te întrebi de ce. Ei bine, în aceste zone, pielea este mai subţire şi mai sensibilă faţă restul corpului, iar aici se află un număr mare de receptori senzoriali. De asemenea, creierul joacă un rol extrem de important deoarece dacă partenerul tău s-a concentrat o data asupra uneia dintre aceste zone, mintea ta retrăieşte acea amintire. Dar nu doar acestea sunt cele mai intense zone erogene. De fapt, întregul corp are anumite puncte în care poţi simţi plăcerea şi care, odată descoperite, partenerul sexual poate avea parte de cea mai intensă experienţă.

Zone erogene: 5 locuri mai puţin ştiute

După ureche. Ştim că lobul urechii poate fi un declanşator al întregii partide, dar data viitoare, încearcă să acorzi mai multă atenţie zonei aflate după ureche. Acolo pielea este incredibil de subţire şi fină şi se regăsesc mai mulţi receptori senzoriali faţă de lobul urechii. Chiar dacă este un loc mic, are un potenţial uriaş şi, cu toate astea, rămâne un loc care nu este atins atât de des. Piele de găină? Bifat.

Ceafa. Spre deosebire de zona gâtului, ceafa nu este atât de expusă, iar asta din cauza părului. Stai în spatele partenerului, joacă-te cu mâinile prin păr şi trece-ţi degetele sau buzele pe ceafă. Vei observa cum iubitul/iubita va reacţiona la aceste atingeri. Acesta este un element surpriză, deoarece nu va şti niciodată ce plănuieşti să faci, dar mai ales, ce urmează.

Palmele. Atunci când ne ţinem de mână cu cineva, îl putem considera chiar un moment intim, deoarece pe palme se regăsesc numeroşi receptori senzoriali. Micile mişcări delicate pot aduce mari plăceri partenerilor, începând din centru spre exterior.

Tălpile. Ştim că este unul dintre locurile în care ne gâdilăm cel mai tare, dar tot aici se pot produce cele mai intense plăceri. Este o zonă erogenă bine ascunsă, iar potrivit principiilor reflexologiei, talpa piciorului conţine puncte de presiune care corespund cu diferite părţi ale corpului şi duc la excitare. În loc să foloseşti atingerile delicate, pentru a evita gâdilatul, încearcă-le pe cele ferme. Ce zici de masajul cu ulei?

Creierul. Nu te aşteptai la asta, nu? Creierul are cel mai important rol în timpul contactului sexual, deoarece acesta transmite corpului semnalele excitării în urma stimulării vizuale şi a atingerilor fizice. Mulţi dintre noi iubim atingerile senzuale şi delicate, precum cele realizate cu ajutorul penelor sau, de ce nu, a sărutărilor, dar creierul reacţionează şi percepe stimularea sexuală chiar şi atunci când vede o altă persoană mângâiată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”