Vorbeste-i pe limba placerii!

Despre sexul oral s-a vorbit multa vreme in soapta si nici acum nu a scapat pe deplin de porecla "tabu". Mici rasfaturi sexuale oferite din iubire, placere sau din dorinta de a te simti cat mai intim posibil cu partenerul, cunnilingusul si felatia sunt as
  • Publicat:
Vorbeste-i pe limba placerii!
Vorbeste-i pe limba placerii!

Felatia apare in Kama Sutra cu indicatii precise de „folosire”, in timp ce cunnilingusul este prezentat drept ceea ce le innebuneste pe femei: „Pentru un asemenea soi de placere, curtezanele isi parasesc amantii generosi si plini de calitati si se ataseaza de sclavi”, arata scrierea veche. Daca in Evul Mediu aceste practici sexuale au fost sever pedepsite de biserica, astazi fac parte din viata sexuala de zi cu zi a tot mai multor cupluri. Studiile din anii ’50, de exemplu, aratau ca 5 din 10 femei din SUA le ofereau partenerilor sex oral. Acum cifrele din majoritatea tarilor vorbesc de 7 din 10. Cat despre statistica in randul barbatilor, 8 din 10 recunosc ca isi satisfac oral iubitele.

Ce face sexul oral atat de (ne)dorit?
Faptul ca aceasta forma de placere este privita inca de unii ca interzisa si chiar murdara, intr-o oarecare masura, sporeste gradul de excitare. Cand partenerul tau isi doreste un contact atat de intim, e ca si cum ti-ar spune ca esti destul de bun si de special ca sa traiasca aceasta experienta cu tine, este o ultima expresie a acceptarii. Desi putini, cei care inca nu pot accepta sexul oral in relatia lor intima, exista. Aproximativ 20% dintre barbati si femei nu vor sa auda de aceasta placere. Chestionarele arata ca o considera „injositoare” si cred ca atingerea sexului celuilalt in acest fel ii subjuga partenerului. Foarte multi inca declara ca se tem sa deschida macar acest subiect cu perechea lor de teama unei respingeri. Pare greu de crezut, dar si sexologii o confirma: multe relatii sexuale scartaie din cauza acestui subiect, inca semi-tabu. Care este, spun specialistii, principalul motiv al infidelitatii in multe cupluri.  

Extaz, dar nu cu orice pret
Sexologii sunt ingrijorati: un sondaj efectuat pe Internet a aratat ca majoritatea oamenilor cred ca „practicarea sexului oral fara prezervativ nu implica nici un risc”. Nimic mai gresit. Acest tip de sex este responsabil pentru 8% din cazurile de contaminare cu temutul virus HIV si cifra este in crestere. Iar SIDA nu este singurul pericol care ii pandeste pe cei care nu se protejeaza in timpul sexului oral. Vorbim si de sifilis, gonoree, hepatita B sau herpes genital. In ultima vreme, foarte multe epidemii de sifilis izbucnite in Europa (la Manchester, Dublin, Paris si Oslo) au avut drept modalitate de transmitere sexul oral. Cele mai mari riscuri sunt asociate cu cazurile de felatie in timpul careia partenerul ejaculeaza in gura partenerei, insa si lichidul preorgasmic (secretia care are rolul de a umezi glandul aflat in erectie) poate transmite virusul HIV si alte BTS-uri. Unde mai pui ca picaturi de sperma pot curge inaintea ejacularii propriu-zise. Asadar nu este suficient sa iti rogi partenerul sa te anunte inainte de ejaculare, ca sa te poti retrage – riscurile sunt la fel de uriase. Si nu, o igiena bucala strasnica dupa contactul sexual nu te va proteja, din contra, va creste riscul transmiterii unor eventuale maladii prin distrugerea substantelor protectoare prezente in mod natural in cavitatea bucala. Prezervativul ramane asadar singurul mod de a te proteja de bolile cu transmitere sexuala si pe cale orala (exista chiar prezervative special create pentru felatii). A nu se intelege ca barbatii care le fac sex oral partenerelor sunt feriti de pericole… Secretiile sexuale ale femeii pot transmite la fel de bine infectii. Lesbienele au chiar metoda lor de a se proteja, taie un prezervativ in doua si il asaza de-a lungul vulvei, pentru siguranta totala. Medicii recomanda insa evitarea contactului sexual oral in perioada menstruatiilor, pentru ca sangele inlesneste transmiterea bolilor sexuale, si vorbesc despre stimularea doar a clitorisului si evitarea, pe cat posibil, a zonei vaginului.

Cifre, greseli si pareri despre sexul oral

* 66% dintre britanici si 59% dintre americani cred ca felatia si cunnilingusul nu sunt un veritabil act sexual. 90% dintre francezi cred exact pe dos.

* 50% dintre cei care practica sexul oral spun ca acest tip de placere nu face parte din viata sexuala cotidiana, ci este relativ rar. Aproximativ 30% declara ca fiecare preludiu pentru ei inseamna sex oral.

* Aproape 70% dintre barbati cred ca este mai usor sa satisfaci o femeie cu limba decat cu penisul. Intrebati care sunt greselile pe care le fac frecvent femeile in timpul felatiei, barbatii au raspuns: muscaturile si incercarea de a imita scenele din filmele pentru adulti. Raspunsurile partenerelor: prinderea capului ei pentru impunerea unui anumit ritm si ejacularile-surpriza.

* 40% dintre barbati recunosc ca nu le fac sex oral partenerelor de placere, ci pentru asigurarea lubrifierii inaintea penetrarii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 greseli pe care le fac femeile in pat
5 greseli pe care le fac femeile in pat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: