Vaginul uscat: ce e de facut?

Unele dintre cauzele comune si cunoscute, in afara de reducerea nivelului de estrogen, sunt tratamentul medicamentos pentru cancer, infectia cu candida, infectiile vaginale bacteriene, dusurile vaginale si multe altele.
  • Publicat:
Vaginul uscat: ce e de facut?
Vaginul uscat: ce e de facut?

Nu esti singura daca se intampla sa suferi de o astfel de problema. Exista multe femei in toata lumea care se confrunta cu aceasta afectiune. Bineinteles, riscul vaginului uscat creste odata cu apropierea de menopauza. Insa, principalul motiv este reducerea productiei de estrogen, care duce la uscarea si subtierea peretelui vaginului.

Acest lucru creeaza probleme indeosebi in viata sexuala pentru ca intervine si pierderea libidoului. Cum vaginul nu este suficient de lubrifiat, relatiile sexuale devin dureroase si se transforma intr-o activitate deloc placuta.

Senzatia generala resimtita in zona vaginului este de mancarime si arsura, care poate fi destul de iritanta. Si totusi, lubrifierea vaginului poate fi relativ tratata.

Uscarea vaginului in timpul si dupa menopauza, este un fapt de mult cunoscut. Insa acest tip de problema nu se refera numai la femeile in varsta sau la cele care trec prin menopauza. Ea poate fi o problema pentru toate femeile.

Unele dintre cauzele comune si cunoscute, in afara de reducerea nivelului de estrogen, sunt tratamentul medicamentos pentru cancer, infectia cu candida, infectiile vaginale bacteriene, dusurile vaginale si multe altele.

Motive din cauza carora nivelul estrogenului scade:

–  menopauza;
–  eliminarea ovarelor prin interventii chirurgicale;
–  nasterea si alaptatul;
–  fumatul.

Cel mai bun lucru de facut in asemenea situatii este sa ai grija ca intotdeauna sa fii bine hidratata. Consumul a 8-10 pahare de apa pe zi ar trebui respectat cu sfintenie. Acest obicei sanatos te va ajuta pe termen lung.

De asemenea, pentru a-ti imbunatati viata sexuala, ar trebui sa existe si o anumita comunicare intre tine si partenerul tau. O astfel de atitudine cu siguranta va poate ajuta sa va ocupati de problema cu mai multa usurinta.

Deschiderea si sinceritatea in privinta problemelor pe care le aveti le face sa paleasca in importanta. Daca uscarea vaginului nu poate fi rezolvata prin unele masuri aplicate acasa, poti cere oricand ajutorul unui medic.

Cateva metode de a indeparta uscarea vaginului:

–  evita sapunurile si gelurile intime care nu respecta pH-ul natural pentru ca pot fi un motiv pentru uscarea vaginului;
–  poarta lenjerie din bumbac, aceasta ajuta la buna circulatie a aerului, permitand pielii sa respire natural;
–  evita baile cu spuma si nu folosi pudre sau parfumuri pentru zona intima;
–  aplicarea unui ulei cu vitamina E poate fi utila;
–  evita dusurile vaginale prea dese;
–  adauga iaurt in dieta ta zilnica pentru ca acesta are “bacterii prietenoase“ ce lupta impotriva celor patogene;
–  consumul uleiului de in te poate ajuta la reducerea uscaciunii vaginale. Il poti adauga la alimentele pe care le consumi la micul dejun;
–  foloseste lubrifianti pe baza de apa.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Ce faci cand sexul pasional lasa urme?
Ce faci cand sexul pasional lasa urme?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”