Sexul estival, mod de folosire

Dupa calculele sexologilor, in fiecare zi au loc aproximativ 120 de milioane de partide de amor, iar numarul lor aproape se tripleaza pe durata verii. Perioada este sinonima cu libertatea trupului si spiritului, asa ca si numarul aventurilor creste ametit
  • Publicat:
Sexul estival, mod de folosire
Sexul estival, mod de folosire

9 luni pe an, raporturile sexuale duc lipsa, in cele mai multe cazuri, de senzualitate. Grijile si oboseala sunt cei mai de temut dusmani ai dorintei, dar in vacanta ei raman acasa, iar voi va puteti bucura din plin de placerea in doi. Cifrele arata ca 23% dintre cei cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani si 14% dintre cei intre 20 si 24 de ani au mai multi parteneri sexuali in timpul verii. Nimic grav pana la urmatorul procent: 28% dintre cei intre 15 si 34 de ani declara ca nu au folosit protectie in majoritatea relatiilor sexuale estivale. Aproape 10.000 de femei din 10 tari au participat la un sondaj privind dragostea in vacanta. Mai bine de jumatate au declarat ca sunt mai active din punct de vedere sexual in aceasta perioada, una din 5 a recunoscut ca a avut o relatie de-o seara (dintre care 15% fara nici o metoda de contraceptie, iar 27% fara prezervativ), un sfert dintre ele au declarat ca s-au simtit mult mai sexy in timpul verii, iar un sfert au recunoscut ca au cautat iubirea in concediu. Cum vacanta rimeaza si cu lipsa de griji, din cauza schimbarii obiceiurilor zilnice, a perioadelor de odihna decalate, majoritatea uita sa-si ia pilula… O femeie din zece a declarat ca s-a confruntat cu riscul unei sarcini sau cu un raport neprotejat.

Amintiri dureroase din vacanta
In sezonul sexual estival, ginecologii arboreaza steagul rosu: in nici o perioada a anului rata transmiterii bolilor sexuale nu este mai ridicata. Iar cei care au avut cel mai mult de suferit din aceasta cauza sunt, potrivit statisticilor, adolescentii care viseaza cat e anul de lung la o idila de vara si cei cu varste intre 35 si 45 de ani care au trecut printr-o despartire si pentru care vacanta inseamna un posibil nou inceput. Folosirea unui prezervativ nu face parte din obiceiurile lor si se tem sa deschida acest subiect cu partenerul sau partenera abia intalniti. Daca sifilisul, gonoreea si chlamydia sunt vindecabile, infectiile virale precum herpesul, infectia cu human papiloma virus, hepatitele B si C si HIV sunt inca incurabile. Unde mai pui ca majoritatea sunt boli tacute, asa ca te poti intoarce acasa bolnav si sa nu ai habar. Tocmai de aceea, daca te stii cu musca pe caciula, treci indata pe la medic. Unele maladii pot fi depistate printr-un simplu test de urina. Ai tot auzit asta, dar parca niciodata nu e de ajuns: singurul mod de protectie sigura impotriva bolilor cu transmitere sexuala este prezervativul. Ai grija sa nu-ti lipseasca din valiza!

Bagaj fierbinte in concediu: afrodisiace
Sigur ai auzit despre puterile miraculoase ale afrodisiacelor si daca nu le-ai dat niciodata credit, ce prilej mai bun decat vacanta? Noi iti dam o lista de alimente care cresc libidoul: ciocolata – contine substante stimulante pentru sistemul nervos central. Potrivit unei legende, imparatii azteci consumau cate 50 de cupe cu ciocolata pe zi ca sa-si creasca virilitatea inainte de a vizita haremul de 600 de femei. Totusi, specialistii cred ca 4, 5 patratele de ciocolata sunt suficiente. Capuccino – bautorii de cafea sunt, aparent, mai activi sexual decat cei care nu consuma cafeina. Rosiile – erau considerate cel mai de pret afrodisiac in Europa secolului XVIII. Francezii le spuneau „merele iubirii”. Stridiile – contin din belsug zinc, acestea ar fi un excitant pentru barbati si femei deopotriva. Poate si pentru ca zincul este absolut necesar producerii spermei.

… si fantezii de sezon
Lasam afrodisiacele si ne uitam in topul fanteziilor estivale. Un sondaj realizat on-line a desemnat pe primul loc sexul in piscina (nu uita de precautii: apa piscinei trebuie sa aiba o temperatura destul de ridicata ca sa nu va stinga focul pasiunii, trebuie sa beneficiati de intimitate, sa eviti folosirea costumelor de baie intregi, sa nu fiti alergici la clor…). Locul al doilea ii revine sexului… la hotel (multi l-au nominalizat pentru ca le sterge din minte rutina dormitorului si cu cat decorurile sunt mai impresionante, cu atat mai bine). Pe pozitia a treia se afla sexul in tren (nu au fost putini cei care au recunoscut ca simturile le deraiaza cand se afla cu persoana iubita intr-un vagon pustiu la capatul trenului). Acelasi numar de voturi l-a primit si sexul in avion (recomandat in special celor indrazneti, care nu se sfiesc sa iasa din cabina de toaleta impreuna cu partenerul si nici nu se dau inapoi de la a folosi pozitii contorsioniste intr-un spatiu minuscul). Pe locul patru gasim sexul in aer liber (in special barbatii recunosc ca se dau in vant dupa el). Inspiratie placuta!

Vacanta in doi, intre reusita si esec
De cate ori cand viata sexuala s-a intors pe dos v-ati spus ca aveti nevoie de o vacanta, de o fuga departe de stres? In rutina cotidiana, sexul isi gaseste cu greu locul si ajunge sa tot fie amanat pentru concediu, care inca de acasa este aproape in intregime rezervat apropierii fizice. Iar vacanta ideala arata cam asa: sunteti impreuna, fara telefon, fara sarcini de serviciu. O sa dati cu ochii de un peisaj de vis si de soare si nu o sa mai fiti prea ocupati sau indispusi pentru sex. Aveti timp din plin, puteti vorbi despre sentimentele voastre si puteti profita si de ultimul banut pe care l-ati platit pentru facilitatile de la hotel, va puteti iubi nebuneste ore in sir, fara sa fie nevoie sa faceti patul, motiv de cearta zilele trecute. Dar realitatea e deseori diferita: sa va focalizati numai pe partener si nimic altceva poate avea efectul contrar. Puteti constata ca in afara de munca si problemele de zi cu zi nu prea aveti ce vorbi. Veti fi din cale afara de stresati pentru ca va veti gandi ca se cade sa faceti sex zilnic, ca sa recuperati timpul pierdut si sa nu va ganditi ca ati aruncat banii degeaba pe frumusete de camera de hotel. Si nimic nu e mai periculos pentru libidou decat gandul ca TREBUIE sa faci sex cu partenerul, cu orice pret, in orice conditii. Tine minte, o vacanta impreuna nu e neaparat pilula magica de care relatia voastra are nevoie, dar va poate apropia extrem de mult. Lasati-va dusi de val! Sexul intr-un pat sau o cabina de dus straine are un dram de excitatie in plus si nu va simtiti vinovati daca preferati sa faceti orice altceva, dar nu dragoste. Renuntati la discutiile despre munca sau griji casnice si apropiati-va mult fizic, dorinta va veni si ea treptat, nu o zoriti. Sexologii spun ca tot mai multi fac greseala asta, iar vacanta de vis devine cosmar.

Alte capcane ale sexului in vacanta
Pe langa bolile cu transmitere sexuala, experientele fierbinti din vacanta iti pot lasa si alte amintiri neplacute. Ideea sexului pe nisip, in piscina sau in apa marii iti poate lua mintile si-ti da in schimb riscuri nebanuite pentru igiena intima.
Nisipul, de exemplu, este terenul favorit al bacteriilor, asa ca trebuie sa evitati contactul direct cu el. Folositi un prosop pe care sa va intindeti, care sa fie o bariera in calea microbilor. Veti evita astfel si contactul direct al mucoaselor genitale cu particulele de nisip care va pot da iritatii teribile. Cat priveste apa, aceasta are doua inconveniente: nu este deloc un mediu steril si va patrunde cu usurinta in vaginul femeii in timpul raportului sexual. Apoi, sa nu uitam ca apa dilueaza in mod natural secretiile vaginale, lucru care duce la o diminuare considerabila a lubrifierii, iar asta se traduce printr-o experienta mai degraba dureroasa, decat fierbinte. Tocmai de aceea este recomandat ca actul sexual sa fie inceput pe uscat si continuat in piscina sau in mare. Oricum, mare grija domnilor, pentru ca problema proastei lubrifieri in apa nu este rezolvata nici de folosirea prezervativului. Nici lubrifiantii nu va vor fi de prea mare ajutor – cei pe baza de apa nu au nici un efect, iar cei pe baza de ulei sau diverse creme pot afecta calitatea prezervativelor. Mare grija si cu prezervativul! Daca penisul nu este in erectie, apa va intra lesne in el. Spre deosebire de nisip, de regula, apa sarata nu va va da iritatii. Niciodata nu puteti fi 100% siguri ca ati ales locul potrivit, dar incercati sa evitati zonele pline de alge sau piscinele cu o curatenie indoielnica. Foarte multi aventurieri se intorc din vacanta cu probleme de igiena in zona intima, care desi nu sunt grave, necesita saptamani de tratament. Desi, ginecologii ne sfatuiesc sa nu ne facem o toaleta intima dupa fiecare raport sexual normal, in vacanta este o cu totul alta poveste. Medicii spun ca dupa fiecare experienta pe nisip ori in piscina ar trebui sa ne spalam cu grija sau macar sa folosim servetele intime. In cazul iritatiilor, nu este recomandata spalarea deoarece aceasta faciliteaza aparitia micozelor. Exista, in schimb, geluri speciale in farmacii.  

Escapadele trec, sondajele raman
– Potrivit unui sondaj realizat in 15 tari, 78% dintre cei care fac sex de-o seara in vacanta sunt in stare de ebrietate.
– 44% dintre femei sunt cuprinse de regrete in dimineata de dupa.
– Participantii au recunoscut ca au avut, in medie, 4 parteneri intimi pe durata vacantei.
– 74% dintre ei spun ca au facut sex cu o persoana straina pe care nu au mai vazut-o niciodata de atunci.
– 5% dintre barbati si 4% dintre femei s-au intors acasa cu o boala cu transmitere sexuala dupa experientele din vacanta.
– Majoritatea au facut sex intr-o camera de hotel sau un apartament, dar si in piscina, pe plaja sau pe balconul hotelului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Preia puterea in dormitor!
Preia puterea in dormitor!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: