Sexul cu prezervativ ține mai mult! 5 moduri să te bucuri de el

Nu toți bărbați sunt prietenoși când vine vorba de sexul cu prezervativ, dar iată 5 moduri prin care poți transforma această experiență în plăcere.
Sexul cu prezervativ ține mai mult! 5 moduri să te bucuri de el
Sexul cu prezervativ ține mai mult! 5 moduri să te bucuri de el

La fel ca aţa dentară, folosirea prezervativului este unul dintre acele lucruri care îţi este recomandat să-l faci, dar mulţi nu îl văd necesar sau nu-l agreează. Aşa cum am învăţat în timpul lecţiilor de educaţie sexuală (acolo unde au fost prezente), când este folosit corect, sexul cu prezervativ te poate proteja atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de sarcinile nedorite, fiind cea mai eficientă metodă de contracepţie dintre toate care există. Studiile arată că multe cupluri evită să folosească prezervativul pentru că, spun ei, sexul este mai plăcut fără.

Dar nu acesta trebuie să fie motivul. Annabelle Knight, expert în relaţii şi sex, vine în ajutor cu 5 moduri de a atinge plăcerea maximă folosind prezervativul.

Sexul cu prezervativ, o plăcere!

De cele mai multe ori auzim despre prezervativ că este cauciucat şi că nu oferă aceeaşi senzaţie ca cea a contactului direct cu pielea. Dar există o soluţie pentru această “neplăcere”: lubrifiantul. Chiar dacă majoritatea prezervativelor au în compoziţia lor lubrifiant, ideal este să adaugi mai mult. Acesta reduce frecarea, iar şansele să se rupă sunt mai mici. Poţi încerca o formulă cu silicon la bază, deoarece aceasta este mai subţire şi rezistă mai mult decât variantele cu apă.

Sexul durează mai mult cu prezervativul. Mulţi bărbaţi tind să aibă orgasm după primele două minute de la începerea actului sexual, susţine expertul Tracey Cox. De altfel, studiile arată că durata ideală a actului sexual, ca o femeie să fie satisfăcută, este între 5 şi 13 minute. Folosirea prezervativului de către bărbaţii care se confruntă cu ejaculări premature, poate oferi cuplului un orgasm de neuitat. În plus, cresc şansele ca partenerii să aibă orgasm în acelaşi timp.

Prezervativul poate face sexul mai plăcut. Există tot felul de modele, arome şi texturi diferite aşa că, inevitabil vei găsi ceva care să ţi se potrivească. Pentru femei, prezervativele cu texturi, cum ar fi striaţiile, pot fi ideale, deoarece acestea masează pereţii vaginali şi intensifică plăcerea.

Riscurile sunt minime

Nu lăsa prezervativul să-ţi strice momentul. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci în timp ce atmosfera şi pasiunea dintre voi ajunge la cote maxime este să te duci fuga-fuga la baie pentru a-ţi pune prezervativul. Cea mai bună soluţie este aceea de a le ţine în apropierea patului, într-un sertar al noptierei, astfel încât să nu întrerupi momentul.

Cercetătorii demonstrează că sexul cu prezervativ este la fel de satisfăcător precum sexul neprotejat. Potrivit Jurnalului de Medicină Sexuală, studiu în care au fost implicaţi 1,645 de adulţi activi sexual, s-a demonstrat că plăcerea nu diferă între sexul cu prezervativ şi sexul neprotejat. Ba mai mult, plăcerea a fost descrisă la fel în ambele cazuri, mai ales în ceea ce priveşte orgasmul.

 

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras