Pastilele de potență – tratament, eficiență (P)

Pastilele de potență pot trata eficient, rapid si sigur disfunctia erectila. Află mai multe despre această afecțiune și despre metodele de tratament.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pastilele de potență – tratament, eficiență (P)

Din ce in ce mai multi barbati sufera de disfunctie erectila, o afectiune care le poate afecta semnificativ viata de cuplu.  Partea buna este ca au la indemana o solutie rapida, eficienta si sigura pentru gestionarea problemei: pastilele de potență.

Subiectul pastilelor de potenta este dezbatut mai in detaliu in sectiunea „Tratamentul disfunctiei erectile” din acest articol, unde este prezentat si produsul nominalizat al anului.

Disfunctia erectila

Ce presupune disfunctia erectila si care sunt cauzele sale? Exista unele tratamente mai eficiente decat altele?

Disfunctia erectila reprezinta inabilitatea de a obtine sau de a mentine erectia necesara pentru desfasurarea normala a unui act sexual. Foarte multi barbati se confrunta cu probleme ocazionale de erectie, mai ales in perioadele stresante, context in care nu ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare. Situatia se schimba, insa, atunci cand incapacitatea obtinerii sau mentinerii erectiei se repeta sau este un fenomen constant, astfel de semne putand sa anunte o problema de sanatate.

Barbatii trebuie sa inteleaga ca erectia este un fenomen care depinde intru totul de starea de sanatate, atat in ceea ce priveste sanatatea fizica, dar si cea psihica. Concret, daca sistemul nervos si cel circulator nu lucreaza impreuna in mod eficient, erectia nu poate fi produsa sau mentinuta. Asadar, cauzele aparitiei disfunctiei erectile sunt multiple si includ atat probleme de ordin emotional, cat si afectiuni fizice.

Barbatii care sufera de aceasta afectiune pot avea in continuare o viata sexuala sanatoasa daca apeleaza la pastilele de potență, potenta fiind un aspect care se poate imbunatati considerabil daca sunt folosite medicamentele potrivite.

Studiile si statisticile au un rol important in stabilirea cauzelor si a metodelor de tratament. Disfunctia erectila este un subiect de interes de foarte multa vreme, avand in vedere ca primele statistici concludente au fost publicate in 1994, ca urmare a unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii intre 1987 si 1989. Massachuttes Male Aging Study sau MMAS a relevat faptul ca 39% dintre barbatii de 40 de ani sunt predispusi la aceasta afectiune, procentul crescand la 67% pentru cei de peste 70 de ani.

Un alt studiu, Men’s Health Survey sau MHS, la care au participat si respondenti romani cu varsta de peste 35 de ani, confirma stigmatul care planeaza asupra acestei probleme de sanatate. Doar 17% dintre respondentii afectati de disfuntie erectila s-au adresat medicului. Dintre acestia, nici macar jumatate nu au facut-o din proprie initiativa, procentul fiind de doar 47%. Studiul a evidentiat o prevalenta a disfunctiei erectile de 25%, procent care creste odata cu varsta.

Pentru o mai buna intelegere a disfunctiei erectile si a felului in care poate fi tratata si gestionata, este necesar sa se cunoasca informatii cu privire la simptomele, cauzele si metodele de preventie ale acestei afectiuni.

Simptome

Simptomele disfunctiei erectile sunt usor de recunoscut, referindu-se la probleme in a obtine o erectie, dificultati in a mentine erectia pana la sfarsitul actului sexual si libido redus. In anumite cazuri si ejacularea precoce sau, dimpotriva, dificultatea in a ajunge la ejaculare, sunt considerate simptome legate de disfunctia erectila.

Trebuie mentionat si faptul ca nu toate simptomele asociate cu aceasta afectiune sunt de ordin fizic. De exemplu, un barbat care sufera de disfunctie erectila va prezenta simptome de ordin emotional, precum sentimentul de rusine si de stanjenire, stari de anxietate, stres continuu si un interes scazut in a intretine raporturi sexuale.

Este important de stiut ca doar in momentul in care aceste simptome isi fac simtita prezenta in mod regulat se poate vorbi despre o disfunctie erectila, situatie in care vor fi recomandate spre administrare stimulente sexuale.

Cauze

Disfunctia erectila poate fi cauzata de un singur factor sau de o combinatie de mai multi factori si diverse probleme de sanatate. Cauzele care conduc la aparitia disfunctiei erectile se afla in stransa legatura cu sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul endocrin, cu referire la hormoni si glanda tirodia.

Conform specialistilor, 90% dintre cazurile de disfunctie erectila sunt cauzate de probleme fizice, iar problemele de natura psihica sunt responsabile de restul de 10%. Uneori, disfunctia erectila este cauzata de o combinatie de cauze. De exemplu, un barbat care sufera de obezitate si care este deja predispus la aparitia disfunctiei erectile, va avea un nivel scazut al stimei de sine, fiind complexat de felul in care arata. Astfel, sansele de a nu poate intretine un contact sexual cresc considerabil.

Asadar, in cele mai multe cazuri, disfunctiile erectile sunt cauzate de boli si alte afectiuni fizice sau organice, precum:

  • accidente care au afectat coloana vertebrala;
  • arterioscleroza;
  • alcoolismul;
  • boala Parkinson;
  • consumul de droguri;
  • consumul de tutun;
  • deficienta de testosteron;
  • diabetul;
  • functionarea anormala a glandei tiroide;
  • modificari anatomice ale penisului, existente sau cauzate de actiuni mecanice;
  • nivelul ridicat de colesterol;
  • obezitatea;
  • problemele la nivelul vaselor de sange;
  • scleroza multipla;
  • hipertensiunea.

Alte cauze care determina aparitia disfunctiilor erectile fac referire la anumite tratamente medicamentoase si terapii, asa cum sunt:

  • analgezicele pe baza de opioide;
  • antidepresivele;
  • anumite medicamente administrate pentru tratarea ulcerului peptic;
  • chimioterapia;
  • medicamente care actioneaza asupra sistemului nervos, asa cum sunt pastilele impotriva insomniei si amfetaminele;
  • medicamente care trateaza starile de anxietate;
  • medicamente pentru controlul hipertensiunii;
  • medicamentele hormonale;
  • radiatii la nivelul zonei pelviene;
  • tratamentul asociat prostatei;
  • unele diuretice.

Factorii de ordin psihic care pot determina aparitia disfunctiei erectile sunt depresia severa si moderata, sindromul anxios, frica de intimitate, sentimentele de vinovatie sau nivelul scazut al stimei de sine.

Preventie

La fel ca in cazul tuturor afectiunilor care pot fi evitate intr-o masura sau alta, preventia este cea mai sigura si sanatoasa metoda si atunci cand vine vorba despre disfunctia erectila. Desi nu toate cauzele care duc la aparitia acestei probleme pot fi evitate si prevenite, multe dintre acestea au legatura cu stilul de viata. De aceea, cele mai eficiente metode de preventie a disfunctiei erectile sunt:

  • urmarea unei diete sanatoase;
  • mentinerea greutatii corporale in limite;
  • adoptarea de obiceiuri care impiedica aparitia unor boli, precum diabetul si hipertensiunea;
  • efectuarea de activitati fizice moderate;
  • consumul moderat de alcool;
  • renuntarea la fumat;
  • evitarea substantelor interzise.

Pentru a mentine functia erectila, barbatii trebuie sa aiba un regim alimentar bazat pe alimente sanatoase. O dieta potrivita presupune renuntarea la alimentele cu continut ridicat de sodiu si grasimi saturate, asa cum sunt cele de tip fast-food, alimentele prajite sau produsele de panificatie si patiserie. In schimb, este incurajat consumul de alimente care contin fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, de fructe si de legume cat mai variate, carne slaba de pui si de vita, dar si lactate cu un continut redus de grasime.

Activitatea fizica moderata efectuata in mod regulat aduce numeroase beneficii sanatatii, ajutand inclusiv la prevenirea disfunctiei erectile. In primul rand, activitatea fizica, impreuna cu dieta sanatoasa, sunt principii de baza pentru cei care doresc sa isi mentina greutatea corporala ideala. Mai mult, aceste doua metode ajuta si diminuarea riscului de aparitie a diabetului sau hipertensiunii. Nu in ultimul rand, activitatea fizica ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, inclusiv la nivelul penisului. Se recomanda un minim de 30 de minute de miscare zilnic, iar antrenamentele complexe pot fi efectuate de 3-4 ori pe saptamana.

Pierderea in greutate creste nivelul testosteronului, reduce inflamatia la nivelul organismului si este un factor esential in cresterea stimei de sine. Prin extensie, toate acestea contribuie la evitarea problemelor care tin de erectie.

Fumatul este asociat cu numeroase boli ale sistemului cardiovascular, crescand astfel riscul aparitiei disfunctiei erectile. In ceea ce priveste abuzul de alcool si consumul de substante interzise, acestea pun in mod direct dificultati in obtinerea si mentinerea erectiei. Exista numeroase studii stiintifice care atesta ca fumatul este un factor in disfunctia erectila si ca renuntatul la acest viciu poate reduce simptomele.

Tratamentul disfunctiei erectile

Gestionarea disfunctiei erectile este posibila prin folosirea anumitor produse de potenta, erectia putand fi imbunatatita atat pe cale naturala, prin administrarea de medicamentatie homeopata, cat si prin intermediul medicamentatiei alopate. Totusi, inainte de a lua o decizie, trebuie cunoscute avantajele si riscurile pe care le implica fiecare dintre cele doua abordari pentru a stabili care sunt pastilele de potență cele mai bune.

Pastilele de potență – medicamentație homeopată

Suplimentele alimentare sunt folosite cu succes in tratarea unui numar mare de afectiuni, contributia pe care o aduc la mentinerea unei stari de sanatate optime fiind dovedita stiintific. Din acest punct de vedere, nu face exceptie nici disfunctia erectila, care poate fi tratata eficient, sigur, rapid si fara riscuri cu ajutorul medicamentatiei homeopate.

Doua dintre ingredientele naturale cu cea mai mare eficienta in imbunatatirea functiei erectile sunt extractul din samburi de struguri si aminoacizii. Dintre aminoacizii recomandati se disting L-Arginina, L-Tirozina si L-Citrulina.

Argon Potent

Un exemplu de medicament homeopat pe care cei interesati ar putea sa il ia in considerare este Argon Potent. Aceste pastile de potenta sunt unicele de pe piata de profil care ofera combinatia de ingrediente amintita anterior.

Suplimentul alimentar este formulat pentru a oferi eficienta maxima, dovada fiind dozajul ridicat in care sunt folosite ingredientele. Formula nu este numai eficienta, ci si stabila, avand in vedere ca administrarea Argon Potent este mai mult decat sigura, fiind nominalizat in topul chiar produsul anului de catre website-ul Pastilepotenta-24.ro – o sursa de referinta in domeniu.

Ingredientele pe care le contine acest medicament homeopat lucreaza sinergetic pentru potenta masculina.

Ingrediente

Ingredientele pe care le contine Argon Potent si concentratia acestora sunt urmatoarele:

  • Extract din samburi de struguri – 400 mg;
  • L-Arginina – 1000 mg;
  • L-Citrulina – 1000 mg;
  • L-Tirozina – 750 mg.

In continuare se pot observa efectele benefice dovedite pe care aceste ingrediente le au asupra functiei erectile:

Extract din samburi de struguri

Motivul pentru care extractul din samburi de struguri este atat de eficient in combaterea disfunctiei erectile este faptul ca acesta creste nivelul oxidului nitric din sange, fapt dovedit de numeroase studii. Prin urmare, erectia va fi usor de obtinut si de mentinut.

Extractul din samburi de struguri contine anumiti polifenoli, inclusiv oligomerii proantocianidinelor, numiti si OPC, iar acestia sunt foarte eficienti in cresterea nivelului de oxid nitric. La randul sau, oxidul nitric sprijina cresterea fluxului sanguin, irigand organele sexuale mult mai bine. Oxidul nitric este benefic si in reducerea nivelului tensiunii arteriale.

De asemenea, extractul din samburi de struguri este unul dintre putinele ingrediente de origine naturala care poate bloca conversia testosteronului in estrogen. Acest fenomen este esential pentru un nivel ridicat al dorintei sexuale si pentru cresterea randamentului din timpul actului sexual.

Pentru a avea suficienti OPC este necesar un consum extrem de ridicat de struguri, ceea ce inseamna ca asimilarea prin alimentatie este aproape imposibila. De aceea, se recomanda administrarea unui supliment alimentar care contine un nivel suficient de OPC.

L-Arginina

Eficienta L-Argininei in rezolvarea problemelor care tin de erectie este dovedita clinic. Mai mult, extractul din samburi de struguri creste eficienta L-Argininei, cele doua ingrediente functionand excelent in tandem. Acest aminoacid este recunoscut pentru cresterea nivelului de oxid nitric din sange. Avantajul? Vasele de sange se dilata, permitand sangelui bogat in oxigen sa circule mai bine, iar irigarea corespunzatoare a vaselor de sange de la nivelul penisului este un element esential pentru o functie erectila normala.

Un studiu arata ca 92.5% dintre barbatii care au urmat un tratament cu suplimente alimentare pe baza de arginina au ajuns sa se bucure de o erectie normala dupa doar trei luni de tratament. Din totalul participantilor, 80% isi imbunatatisera functia erectila inca din a doua luna.

Conform The Journal of Sexual Medicine, cercetarile arata ca administrarea de L-Arginina in concentratii de 1500 – 5000 mg este extrem de benefica pentru cei care se confrunta cu disfunctia erectila. Rezultatele sunt confirmate de un alt studiu publicat in 2020.

Eficacitatea si siguranta administrarii acestui supliment este confirmata de studii privind tratamentul disfunctiilor erectile, publicate in National Center for Biotechnology Information.

L-Citrulina

L-Citrulina este un aminoacid cu rol important in activarea L-Argininei si in cresterea fluxului sanguin la nivelul organelor genitale. Este demonstrat ca aceasta crestere diminueaza simptomele disfunctiei erectile si imbunatateste abilitatea de a mentine erectia pe tot parcursul actului sexual. Mai mult, un studiu publicat si de Science Direct arata ca L-Citrulina contribuie la obtinerea unei erectii extrem de puternice, fara efecte adverse care ar putea pune in pericol sanatatea, mai ales in cazul barbatilor cu disfunctii erectile moderate.

Conform Longevity Medicine Review, aminoacizii precum L-Citrulina sunt mult mai eficienti in tratarea disfunctiilor erectile, comparativ cu medicamentele recunoscute, precum Viagra.

L-Tirozina

L-Tirozina, un alt aminoacid prezent in Argon Potent, are un rol important in cresterea nivelului de dopamina si, implicit, a libidoului. Astfel, pot fi combatute cauzele de natura psihologica. Un studiu publicat de Asociatia Europeana de Urologie arata ca L-Tirozina inverseaza efectul neurologic ce cauzeaza disfunctia erectila la soareci. Administrarea acestui aminoacid a avut efecte terapeutice si asupra tulburarilor de comportament sexual.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Jurnal de sex: 3 motive să-l începi
Jurnal de sex: 3 motive să-l începi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: