Orgasmul – misiune imposibila?

Cercetarile au estimat ca 12% dintre femei nu au avut niciodata un orgasm, in timp ce 75% dintre femei nu au avut niciodata un orgasm in timpul actului sexual. Cauza acestei probleme este una fizica, una psihologica sau amandoua?
  • Publicat:
Orgasmul - misiune imposibila?
Orgasmul - misiune imposibila?

Cauze fizice
Cea mai raspandita cauza fizica a lipsei orgasmului este lipsa stimularii adecvate a clitorisului. Majoritatea femeilor au nevoie de atingere directa a clitorisului pentru a avea orgasm, ceea ce nu se intampla de obicei in cazul actului sexual.

Alte cauze comune sunt oboseala sau anumite afectiuni. Corpurile noastre nu sunt masini: nu poti avea orgasm apasand butonul corect. Daca te simti epuizata, prioritatea organismului tau este somnul si recuperarea, nu satisfacerea nevoilor sexuale.

Cauze medicale
Exista anumite afectiuni care pot face ca orgasmul sa fie doar ceva la care visezi… Afectiunile care iti pot afecta capacitatea de a simti placerea sexuala sunt cele de ordine neurologica, afectiunile vasculare sau hormonale. Problema ar mai putea fi provocata de anumite medicamente. Printre efectele secundare ale anumitor medicamente se numara si reducerea libidoului. Foarte des se poate intampla ca si operatiile in zona pelviana sa distruga anumiti nervi si prin urmare sensibilitatea in aceasta zona sa scada. Daca esti de parere ca acestea ar putea fi cauzele in cazul tau, trebuie sa te adresezi unui medic. Daca totusi, ai o stare de sanatate destul de buna si te odihnesti cat este nevoie, e posibil ca problema ta sa fie una de ordin psihologic.

Cauze psihologice
Prietenele tale probabil ca te sfatuiesc “sa te relaxezi”, dar daca ar fi fost atat de simplu, ai fi facut acest lucru pana acum. Problema este ca barierele psihologice nu depind de tine. Nu poti pur si simplu sa spui “de astazi, gata!”. Este nevoie de timp si de suport pentru a le depasi. Este posibil sa gasesti si problema ta printre cele de mai jos:

Perfectionismul
Pentru tine sexul trebuie sa fie perfect. Locul in care faceti sex sa fie si el pe masura iar senzatiile tale la fel.

Teama de a nu pierde controlul
Aceasta problema iti poate afecta si alte aspecte ale vietii, nu numai viata sexuala. Daca vrei sa controlezi orice, vei sfarsi probabil prin a nu mai controla nimic…

Stima de sine scazuta si o imagine negativa a propriului corp
Facandu-ti griji daca sanii tai arata bine si daca ii plac partenerului tau in loc sa te bucuri de senzatiile fizice, poate fi una dintre cauzele pentru care nu ai orgasm.

Rusinea sau sentimentul de vinovatie
Acestea pot aparea din cauza mesajelor negative referitoare la sexualitate primite in copilarie sau din cauza unor traume sexuale.

Lipsa implicarii
Daca suna telefonul? Oare am incuiat usa? Daca ne aud vecinii? Indiferent care este motivul pentru care nu esti implicata in ceea ce faci, rezultatul este acelasi: lipsa placerii.

Probleme in relatie
Doar nu te astepti sa faci sex cu “inamicul” si sa-ti mai si placa… Daca sunt anumite tensiuni in relatia voastra, scapati de ele inainte de a intra in dormitor.

Exista anumite metode prin care iti poti spori placerea sexuala:
– respira adanc pentru ca organismul tau sa primeasca tot oxigenul de care are nevoie
– incearca pozitii diferite pentru o stimulare cat mai buna a clitorisului
– efectueaza regulat exercitii care implica musculatura pelviana
– implica-te in fanteziile tale sexuale pentru a “bloca” gandurile negative.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Idei
Idei "anti-rutina" in dormitor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: