Demisexualitatea: ce este și cum știi dacă ești demisexual

Demisexualitatea este o orientare numită după capacitatea unei persoane de a experimenta atracție sexuală doar după ce au stabilit o conexiune.
  • Publicat:
Demisexualitatea: ce este și cum știi dacă ești demisexual
Foto: pexels

Când vine vorba de sexualitate, de-a lungul timpului am întâlnit numeroși termeni pe care am încercat să îi înțeleg. De data aceasta, „demisexualitatea” mi-a atras atenția, așadar voi începe cu definiția termenului, ce implică, iar ulterior îți voi enumera trei semne esențiale care te ajută să îți dai seama dacă te identifici ca fiind demisexual.

Ce este demisexualitatea?

Demisexualitatea este o orientare numită după capacitatea unei persoane de a experimenta atracție sexuală doar după ce au stabilit o conexiune cu un alt individ. Pentru mulți demisexuali această conexiune trebuie să fie de ordin emoțional, în timp ce pentru alții trebuie să existe o conexiune la nivel mental, intelectual sau spiritual. Această etichetă se folosește și alături de alte identități. De exemplu, o lesbiană demisexuală poate simți atracție doar față de o altă femeie sau față de persoane non-binare după ce formează o legătură cu ele. Adică demisexual poți fi indiferent de gen sau sexualitate.

Cum știi că ai putea fi demisexual?

Întâlnești o persoană nouă, atractivă, dar nu simți nevoia de a avea o experiență sexuală

Gândește-te când a fost ultima oară când ai întâlnit o persoană care ți s-a părut atractivă. Cum ai reacționat? Ți-ai creat scenarii indecente în cap? Un mic rendezvous? Sau pur și simplu i-ai admirat stilul, gesturile sau cum gândește? Dacă alegi opțiunile mai puțin sexuale, atunci ai putea fi demisexual.

Relațiile tale au început din stadiul de „prieteni”

O modalitate ideală prin care-ți poți da seama dacă ești demisexual este să te gândești la contextul și circumstanțele în care ai simțit atracți în trecut:

  • La ce m-am gândit când mi-am văzut prima oară partenerul actual?
  • Când a fost prima oară când m-am simțit atrasă sexual de el?
  • Mă atrag persoanele străine?

Te simți în regulă cu termenul „demisexual”

Dacă tocmai ai descoperit demisexualitatea și ți-a stârnit curiozitatea și nu te-ar deranja să îți atribui această etichetă, est posibil să fie un semn.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: