Ce poate face o femeie care nu se simte satisfăcută pe plan sexual

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce poate face o femeie care nu se simte satisfăcută pe plan sexual

Viața sexuală ar trebui să fie plină de satisfacții în cuplu. Însă, din păcate, sunt câteva aspecte ce împiedică femeia să își trăiască fanteziile sexuale cu intensitate.

De exemplu, teama de a nu fi judecată de partener. Foarte mult dintre femei consideră că, în cazul în care ar putea avea o discuție cu adevărat deschisă cu partenerul despre ceea ce își dorește în pat, ar putea fi înțeleasă greșit de acesta sau, mai grav, ar putea-o considera o femeie ușoară.

Lipsa de experiență este un alt factor foarte important. Indiferent dacă prin patul unei femei a trecut un bărbat sau mai mulți, ceea ce am subliniat la punctul 1, rămâne valabil.

Așteptările nerealiste – cele mai multe dintre femei și-ar dori un partener care să ghicească sau să știe ce își doresc, când, unde și cum. Iar acestea condiții sunt foarte greu de pus în practică de orice bărbat, dacă partenera lui nu îi comunică sau nu îl îndrumă în direcția pe care și-o dorește.

Problemele de comunicare – cuvintele par prea extravagante atunci când o femeie își dorește să transmită ceea ce își dorește partenerului. Limitele de înțelegere ale partenerului, orizontul prea îngust, patternurile sociale sau educația creștină îl pot împiedica pe acesta să înțeleagă că „ceea ce se întâmplă în pat și este permis de ambii parteneri rămâne în pat”.

Discuțiile cu prietenele care epatează, povestind experiențe extravagante – multe dintre acestea doar blufează sau, dacă spun adevărul, în mintea celei care ascultă se naște întrebarea: oare cum îl pot face pe partenerul meu să facă ceea ce aud?

Ce poate face o femeie care își dorește să își îmbunătățească viața sexuală?

Cea mai bună soluție  este reprezentată de ședințele de psihoterapie. În acest mod poate învăța să își comunice cu mai multă ușurință dorințele. De asemenea, se pot face ședințe de terapie sexuală de cuplu, în cadrul cărora cei doi se pot deschide cu mai multă ușurință, fără teama de a mai fi blamați sau considerați „nebuni”.

Dacă nu dorește să apeleze la un specialist, poate urma acești pași:

  • crearea propriului scenariu sexual, care să cuprindă ceea ce își dorește cu adevărat
  • etapizarea experiențelor, de la cele mai ușor de aplicat, până la cele mai complexe
  • exersarea răbdării

Dacă planul este corect, mai aveți nevoie doar de timp pentru a-l putea pune în aplicare. Însă trebuie să țineți cont de faptul că fiecare bărbat are ritmul lui. Unii se pot deschide încă de la primele discuții, alții pot avea nevoie de câteva săptămâni sau luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Psihoterapeut & Coach Constantin Cornea
Oferă consultaţii pentru: psihoterapie şi consiliere pentru copii, adulţi, de grup, de familie, psihoterapie pentru depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburări de personalitate, tulburări alimentare, tulburări de natură sexuală, tulburări ale somnului, atacuri de panică. A susţinut ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: