Cand putem spune ca o femeie este frigida?

O femeie este frigida atunci cand ea nu simte niciodata dorinta sexuala si nici nu poate avea orgasm.
  • Publicat:
Cand putem spune ca o femeie este frigida?
Cand putem spune ca o femeie este frigida?

Unii oameni considera ca o femeie este frigida atunci cand ea nu simte niciodata dorinta sexuala si nici nu poate avea orgasm. Altii considera ca o femeie este frigida atunci cand are dorinta sexuala, dar nu reuseste sa experimenteze orgasmul. Prin urmare, frigiditatea este imposibil de definit intr-o singura propozitie. In plus, anumite opinii au fost deja contrazise stiintific cu mult timp in urma.

Factorii care duc la frigiditate

1. Un barbat egoist
Un asemenea barbat este obisnuit sa aiba relatii sexuale cu partenere ocazionale, fara nici un fel de legaturi emotionale intre ei. Si, dintr-odata, el devine profund ranit cand descopera ca partenera nu ii raspunde pozitiv pe cale sexuala.

El se bazeaza pe barbatia sa, pe care o considera garantia suficienta pentru orgasmul partenerei. Dar, de fapt, nu face decat dovada unui sot sau amant prost, pentru ca nu-si satisface decat propria dorinta sexuala. Tot timpul el doar ia si nu ofera nimic in schimb.

2. Visele erotice

Multe femei “pseudofrigide” raspund afirmativ daca sunt intrebate despre vise erotice si masturbare. Acest lucru inseamna ca ele experimenteaza sexul numai in vise sau prin auto-stimulare, aceasta fiind singura posibilitate prin care reusesc sa-si satisfaca apetitul sexual.

3. Sentimentele de culpabilitate
Masturbarea in sine nu pare un lucru rau pentru anumite femei, dar sentimentele de vinovatie suprimate profund in subconstient devin un obstacol foarte important, care nu permite relaxarea in timpul relatiilor sexuale.

Chiar si in cazul casatoriei, astfel de femei nu ingaduie partenerilor lor sa le stimuleze intr-o maniera care sa le aminteasca de masturbare.

4. Teama de sarcini nedorite
Aceasta este considerata inca una din cauzele temporare ale frigiditatii, in ciuda diversitatii metodelor contraceptive. Daca o femei nu poate lua pilule din anumite motive, iar alte metode de contraceptie au esuat, neincrederea privind siguranta actului sexual ii poate reduce dorinta sexuala.

5. Avortul
Multe femei sunt convinse ca dupa un prim avort nu vor mai putea simti o dorinta sexuala la fel de puternica ca inainte. In plus, foarte rar vor avea un orgasm dupa cel de-al doilea avort, cu atat mai mult daca s-a intamplat la scurt timp dupa primul.

Asadar, aceste femei raman traumatizate si nu mai suporta sa faca sex pentru o perioada lunga de timp. Daca partenerii lor sunt extrem de amabili, tandri si intelegatori cu ele, vor depasi incet-incet starea de frigiditate.

6. Caracteristici comportamentale
Frigiditatea poate fi si un semn al unei persoane instabile si chiar nevrotice. Sau al unei persoane cu un complex de inferioritate dobandit in tinerete. Astfel de femei sunt, de obicei, nervoase, inadaptate si niciodata multumite de ele insele.

Sunt imature si isi suprima emotiile, astfel incat nu reusesc pur si simplu sa se relaxeze. Sunt mereu in conflict cu ele insele si cu cei din jur. Se trezesc nervoase din cauza ca nu dorm bine. Iar o astfel de atmosfera creata pe parcursul zilei cu siguranta nu este tocmai adecvata pentru stimularea sexuala, care adesea se termina cu lacrimi.

Tu ce crezi ca provoaca frigiditatea?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Shopping in numele iubirii
Shopping in numele iubirii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”