Efectele pozitive ale masturbarii

Pentru a sti ce iti place cand faci sex, trebuie sa iti cunosti mai intai corpul.
  • Publicat:
Efectele pozitive ale masturbarii
Efectele pozitive ale masturbarii

Chiar daca exista multe mituri negative privind masturbarea, efectele acesteia sunt categoric mai degraba pozitive. Citeste mai jos si ai sa te convingi!

Fii propriul tau sexolog
Pentru a sti ce iti place cand faci sex, trebuie sa iti cunosti mai intai corpul. Trebuie stii cum reactionezi la anumiti stimuli, ce iti starneste pofta si ce te face sa ajungi pe culmile marelui “O”. Iar acest lucru il poti face cel mai simplu masturbandu-te.

Cand stii ce ti se potriveste cel mai bine, vei sti si cum sa-ti directionezi partenerul in dormitor. Este foarte important ca femeile sa isi cunoasca indeajuns de bine trupurile pentru ca ele au cele mai multe probleme in a ajunge la orgasm, mult mai multe decat barbatii.

Daca o femeie poate spune ce tip de stimulare ii place si ce nu ii place, scuteste de mult mai multe neintelegeri atat pe ea, cat si pe partener. Orice potentiala dezamagire sau nemultumire in timpul actului sexual poate fi, de asemenea, tratata prin masturbare.

Efectele calmante ale masturbarii
Intr-o lume plina de stres e bine sa iti acorzi timp pentru relaxare, in moduri care ti se potrivesc cel mai bine, astfel incat sa uiti de toate grijile. Una dintre aceste moduri este, cu siguranta, masturbarea. Dar nu uita sa creezi si o anumita atmosfera.

Fa o baie parfumata, pune muzica relaxanta si desprinde-te de restul lumii. Concentreaza-te numai asupra ta si asupra corpului tau. Ofera-ti un orgasm care sa te faca sa uiti orice te-ar putea nelinisti. Daca un orgasm nu e deajuns, provoaca-ti altul. Un asemenea rasfat te va incarca cu energie pentru tot restul zilei.

De “Noapte buna”
Uita de pastilele de dormit, laptele dulce si numaratul oilor. Cand te lupti cu insomnia si nu poti sa adormi, incearca sa te masturbezi. Elibereaza-ti imaginatia si lasa-te invaluita de fantezii, in timp ce mainile tale iti ratacesc peste zonele corpului care stii ca-ti provoaca placere. Cand ai un orgasm, corpul tau se relaxeaza si vei adormi instantaneu, cu un sentiment placut.

Masturbarea previne cancerul
Multe dintre rezultatele cercetarilor arata ca masturbarea poate reduce riscul de cancer, in special in cazul barbatilor. Este foarte important ca ei sa ejaculeze si sa nu-si retina materialul seminal in prostata. Barbatii care ejaculeaza de cinci ori pe saptamana au cu o treime mai putine sanse sa dezvolte cancer de prostata.

Masturbarea te poate ajuta sa devii un amant mai bun
Un barbat care nu se sfieste sa se masturbeze, intelege mai usor cum functioneaza corpul lui si, astfel, isi poate controla ejacularea. El va sti cum sa citeasca semnalele corpului care ii spun ca e pe cale sa ejaculeze si acest lucru ii va permite chiar sa prelungeasca momentul.

Cea mai eficienta si mai frecventa tehnica este cea asa-numita “stop/start”, care poate fi de mare folos si in timpul actului sexual. Prin masturbare, un barbat invata sa-si asculte si sa-ti controleze corpul, ceea ce il va transforma cu siguranta intr-un amant grozav in ochii partenerei.

Tu ce alte efecte pozitive crezi ca mai are masturbarea?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
7 curiozitati sexuale
7 curiozitati sexuale
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân