Bărbații cu chelie au mai mult chef de sex. Mit sau realitate?

Există un mit, cum că bărbații cu chelie au un apetit sexual mai mare. Iată ce arată studiile din ultimii ani.
  • Publicat:
Bărbații cu chelie au mai mult chef de sex. Mit sau realitate?
Foto: envato

Există un mit, cum că bărbații cu chelie au un apetit sexual mai mare, însă o cercetare arată că nu există nicio relație între lipsa părului și activitatea sexuală.

Virilitatea se află în strânsă legătură cu multe alte aspecte, precum sănătatea sexuală, abilitatea de reproducere și vitalitatea. Deși este influențată atât de factori biologici, cât și psihologici și de stil de viață este important că evidențiem că nu există dovezi științifice care să susțină o cauză directă dintre lipsa părului și libido.

Potrivit American Hair Loss Association, aproximativ 85% dintre bărbați sunt afectați de căderea părului odată ce ajung la vârsta de 50 de ani.

Căderea părului poate fi atât genetică, cât și din cauza stresului și dietei sau provocată de o boală sau scăderea bruscă în greutate. Un studiu publicat în Medical Journal of Australia evidențiază virilitatea bărbaților cu chelie. În urma studiului, nu s-a descoperit nicio legătură între chelie și frecvența ejaculărilor. Mai mult, s-a descoperit că participanții cu chelie nu aveau mai mult de patru partenere sexuale în viața lor.

În ciuda descoperirilor din timpul studiului, un alt sondaj arată că peste o treime dintre bărbații cu vârste între 18-20 de ani care erau prea activi sexual, aveau un risc crescut să chelească. Tot în urma chestionarului s-a descoperit că bărbații cu chelie sunt mai activi din punct de vedere sexual și mai virili comparativ cu cei care aveau păr în tot capul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: