74% dintre persoane nu se mai spală după ce fac sex! Cum a schimbat pandemia obiceiurile de igienă

În urma unui studiu s-a descoperit că după perioada izolării, atât femeile, cât şi bărbaţii se spală mai rar după ce fac sex.
  • Publicat:
74% dintre persoane nu se mai spală după ce fac sex! Cum a schimbat pandemia obiceiurile de igienă
FOTO: shutterstock / 74% dintre persoane nu se mai spală după ce fac sex! Cum a schimbat pandemia obiceiurile de igienă

Înainte de perioada izolării, 95% dintre femei şi 78% dintre bărbaţi obişnuiau să aibă cel puţin un obicei în privinţa igienii după actul sexual. După izolare în schimb, procentele au scăzut la 66% şi 62%.

Mai exact, 54% dintre bărbaţi şi 48% dintre femei au recunoscut că au stat între 1-3 zile fără să se spele după ce au făcut sex sau după ce au folosit jucării sexuale. Mai mult, 45% dintre femei folosesc deodorante sau spray-uri pentru corp pentru a-şi curăţa zonele intime după partidele de sex, în timp ce 17% dintre bărbaţi folosesc şosete sau aşternuturile pentru a se curăţa. De altfel, rezultatele mai arată că 47% dintre femei au sărit peste duşul de după sex şi au plecat direct la locul de muncă, comparativ cu 44% în cazul bărbaţilor.

Pandemia de coronavirus ne-a reamintit cât este de importantă o igienă corespunzătoare şi, de la prepararea mâncării, până la aranjatul rufelor, cu toţii ne-am schimbat obiceiurile în ceea ce priveşte curăţenia. Însă, când vine vorba de sex, studiile arată că nu stăm deloc grozav la acest capitol.

End of Tenancy London a chestionat 2.500 de femei şi bărbaţi pentru a afla care sunt obiceiurile de igienă după ce fac sex, pentru a descoperit cât de mult s-au schimbat după perioada izolării. În urma chestionarului s-a descoperit că aceste obiceiuri sunt mai rare sau mai neglijate faţă de începutul pandemiei.

Obiceiurile de igienă după sex

Rezultatele arată că înainte de începutul pandemiei, 95% dintre femei şi 78% dintre bărbaţi aveau cel puţin un obicei de igienă după o partidă de sex. După perioada izolării însă, procentul a scăzut la 66%, respectiv 62%. End of Tenancy London a vrut totodată să afle ce fac mai exact femeile şi bărbaţii după sex. Rezultatele arată că 47% dintre femei sar peste duşul de după sex şi pleacă direct la locul de muncă, comparativ cu 44% dintre bărbaţi care practică acest obicei. Aparent, vizitele la bunici nu sunt un motiv destul de bun pentru a face duş după sex: 60% dintre femei şi 63% dintre bărbaţi au mers direct în vizită la rude după ce au făcut sex.

28% dintre bărbaţi susţin că au făcut sex cu persoane diferite fără măcar să facă duş înainte de ele, în timp ce 23% dintre femei au mers la întâlniri imediat după ce au făcut sex sau s-au masturbat, fără să facă duş!

Frecvenţa igienei după sex

Întrebaţi cu ce frecvenţă se spală după ce fac sex, peste jumătate dintre bărbaţi (54%) şi aproape jumătate dintre femei (48%) au recunoscut că au stat chiar şi 1-3 zile fără să se spele după ce au făcut sex au după ce au folosit jucării sexuale. 22% dintre bărbaţi au mărturisit că au stat chiar şi o săptămână fără să respecte regulile de igienă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan