Totul despre singurătatea în doi. Cum se poate salva o relație șubredă

  • Publicat:
Totul despre singurătatea în doi. Cum se poate salva o relație șubredă
Sursa foto: shutterstock

Atunci când între parteneri nu se mai întâmplă niciun schimb de emoții, de energie vie, viitorul nu mai este unul comun. Iată mai multe despre singurătatea în doi: cum o gestionăm, dar cel mai important,  cum putem salva relația?

Cum se ajunge la singurătatea în doi?

La singurătatea în doi putem ajunge din două cauze, potrivit specialiștilor, și anume: erodarea comunicării și ignorarea nevoilor partenerului. 

De cele mai multe ori, partenerii sunt de părere că într-o relație lucrurile funcționează de la sine și că odată ce sunt îndrăgostiți, nu mai trebuie să investească nici timp, nici efort, nici energie. 

Citește și: 5 semne că relația se stinge. Ce poți face?

Un partener se poate simți singur în relație în momentul în care se simte mai singur decât cu propria persoană. Această situație este tot mai des întâlnită în rândul cuplurilor și tinerilor îndesebi, din ziua de azi.

Dacă partenerul nu mai este prezent emoțional în relație, va exista un deficit de comunicare, de emoții și energii. Și se va simți asta.

Totodată, un partener poate deveni mai distant, mai rece față de celalalt în momentul în care intervine o a treia persoană, respectiv o relație extraconjugală. Firește că în situația dată, persoana în cauză nu mai poate avea aceeași iubire de oferit, același interes reciproc față de celălalt. 

Citește și: Singurătatea în doi ne îmbolnăveşte fizic şi psihic

Cum se poate salva o astfel de relație?

În cazul în care AMBII parteneri își doresc să salveze relația, lucrurile pot lua o turnură favorabilă. În caz contrar, dacă doar unul din parteneri face eforturi, iar celălalt le ignoră, va fi foarte DIFICIL dacă nu IMPOSIBIL ca lucrurile să se reconstruiască.

Este imperios necesar ca fiecare dintre parteneri să fie conștient de existența problemelor în cuplu, și să se gândească serios dacă doresc să depună eforturi pentru continuitatea relației sau nu.

Cele mai multe cupluri ajung să deschidă ușa terapeutului de cuplu când este deja târziu sau mult prea târziu.

„Şi au trăit fericiţi împreună până la adânci bătrâneţi“ – fără o implicare constantă din partea fiecărui partener de cuplu, rămâne doar un simplu final dintr-o poveste.

Citește și: Terapia de cuplu – ingredientul ce poate salva o relaţie!

Surse: Mind Body Green, Well and Good, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân