De ce este atât de important să ai spațiu personal, chiar și atunci când te afli într-o relație de cuplu

  • Publicat:
De ce este atât de important să ai spațiu personal, chiar și atunci când te afli într-o relație de cuplu
Sursa foto: envato

Spațiul personal oferă puterea fiecăruia dintre parteneri de a-și păstra identitatea, în timp ce se bucură, în egală măsură, și de relație. De asemenea, viața de cuplu poate deveni cu mult mai relaxată și se poate desfășura într-o atmosfera mult mai sănătoasă dacă partenerii își oferă spațiu, potrivit specialiștilor.

Ce înseamnă, de fapt, spațiu personal?

Timpul și spațiul personal sunt extrem de benefice pentru psihic și nu numai. Acestea oferă unui om echilibrul de a se concentra asupra activităților zilnice, cât și îmbunătățirea sanatitii fizice, psihice și de ordin emoțional.

De cele mai multe ori, oamenii tind să creadă eronat că fericirea vine de la celălalt. În special femeile gândesc astfel. Cu toate acestea, fericirea trebuie să vină ÎNTOTDEAUNA de la sine și niciodată altfel. O relație poate să ofere o satisfacție uriașă, însă atâta vreme cât NU se ajunge la codependență și la nevoia permanentă de a fi lângă partener în fiecare moment. 

Citește și: Cum să construieşti o relaţie sănătoasă cu partenerul

Codependența poate construi relații toxice, relații care duc în mod inevitabil la ruptură.

Să știi să îi oferi partenerului de cuplu spațiul său, timpul său cu sine, timp pentru pasiuni, pentru prieteni, șamd, este important. Și sănătos, în egală măsură.

Cum să îți oferi și să îi oferi și celuilalt spațiu personal în relație

Fiecare relație de cuplu are nevoie de un echilibru atunci când vine vorba de nevoia de a fi cu partenerul și de a avea și spațiu pentru sine. Mai mult, acest spațiu personal este necesar și pentru păstrarea identității în cuplu. Cu toate acestea, multe cupluri eșuează la acest prag de diferențiere.

Citește și: Limite sau ziduri înalte? Ce sunt limitele și cum să le respectăm chiar dacă ne rănesc

Comunicarea sinceră și deschisă despre nevoile fiecăruia este absolut necesară în astfe del cazuri. Fiecare partener trebuie să își delimiteze nevoile și să negocieze cu celălalt aspecte privind ieșirile cu prietenii, hobby-urile, aspirațiile profesionale, șamd. Doar în acest mod, fiecare va continua să aspire la o îmbunătățire în plan personal, fapt ce va aduce și armonie și fericire în relația de cuplu. 

Surse: Style Craze, Well and Good

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being