Top zece motive pentru care se ceartă cuplurile

Sexul, curăţenia în casă şi vacanţele se numără printre cele zece motive principale ale certurilor în cuplu, multe dintre conflicte fiind provocate nu de anumite fapte ci de modul în care acestea sunt rememorate.
  • Publicat:
Top zece motive pentru care se ceartă cuplurile

Sexul, curăţenia în casă şi vacanţele se numără printre cele zece motive principale ale certurilor în cuplu, multe dintre conflicte fiind provocate nu de anumite fapte ci de modul în care acestea sunt rememorate, potrivit dailymail.co.uk, citata de Mediafax.

1. Sexul – acesta este unul dintre motivele despre care de cele mai multe ori nu se vorbeşte, pentru că discuţia ar putea să îi facă pe ambii parteneri mai conştienţi de această problemă atunci când sunt în pat.

2. Curăţenia în casă – cuplurile în care ambii parteneri au aceleaşi standarde în ceea ce o priveşte sunt extrem de rare. Acceptarea diferenţelor este secretul armoniei. Sau, de cealaltă parte, certurile pe acest subiect.

3. Sindromul memoriei false – multe certuri nu au ca subiect anumite fapte ci modul în care sunt rememorate. Fiecare îşi construieşte o mitologie privind probleme din trecut, pentru a se pune într-o lumină mai bună – o zonă bogată pentru eventuale conflicte.

4. Dezordinea din timpul gătitului. Persoana care găteşte ar trebui să fie lăsată s-o facă în felul ei, chiar dacă o face greşit şi dezordonat.

5. Dependenţele – când lucrurile nu merg bine, oamenii au nevoie să dea vina pe cineva, pentru că forţa circumstanţelor pare prea ameninţătoare.

6. Copiii – educaţia lor este un subiect generos pentru certuri. Este de recomandat o negociere raţională, în linişte asupra chestiunilor ce ţin de copii, însă de cele mai multe ori apar certurile.

7. Designul interior – deşi înainte era, în general, domeniul unuia dintre parteneri, mai precis femeia, în prezent lucrurile s-au schimbat şi bărbaţii se preocupă şi ei de acest aspect.

8. Banii – trebuie să fie împărţiţi în mod egal dacă unul dintre parteneri câştigă de cinci ori mai mult decât celălalt? De preferat este să se rezolve această chestiune de la începuturi.

9. Rudele – diferenţa dintre propriile percepţii asupra familiei şi cele ale partenerului poate fi semnificativă. Pe scurt, rudele nu pot fi evitate, chiar dacă se află la sute de kilometri depărtare.

10. Vacanţele – diferenţa uriaşă dintre speranţă şi realitate poate fi ucigătoare. Vacanţele pot fi surse de dezamăgire care duc la conflicte, pentru că trebuie să se dea vina pe cineva dacă lucrurile merg prost.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”