Superstiţii pentru ziua nunţii

Se apropie ziua nunţii? Cu siguranţă ai auzit o groază de superstiţii, dar este de la sine înţeles că nu trebuie să le pui neapărat în practică. Iată-le pe cele mai cunoscute.
  • Publicat:
Superstiţii pentru ziua nunţii

Se apropie ziua nunţii? Cu siguranţă ai auzit o groază de superstiţii, dar este de la sine înţeles că nu trebuie să le pui neapărat în practică. Iată-le pe cele mai cunoscute.

– Purtarea voalului este o tradiţie originară din Roma. Miresele îl purtau pentru a fi ferite de spiritele rele, invidioase pe fericirea lor.

– Mirii nu trebuie să se vadă înaintea nunţii. În trecut, această superstiţie era legată de faptul că mirii s-ar putea răzgândi asupra ceremoniei. Astăzi nu prea se mai ţine cont. 

– Ploaia în ziua nunţii simbolizează fertilitate, puritate şi belşug.

– În trecut, se spunea că mireasa era foarte vulnerabilă în a aduce cu ea în casă spirite rele dacă ar păşi singură în casă, iar acest lucru era evitat dacă mirele o trecea pragul.

– Tradiţia spune că spargerea unui pahar, de fapt, numărul cioburilor simbolizează numărul anilor în care mirii vor fi fericiţi împreună.

– Nu e bine să porţi pantofi deschişi în zona degetelor sau sandale. Se spune că îţi iese norocul printre degete.

– Mireasa trebuie să poarte în ziua nunţii ceva vechi, ceva nou, ceva de împrumut şi ceva albastru pentru a avea noroc în căsnicie.

– Dacă esti călcat pe picior în biserică, vei fi toata viaţa sub papuc. Fii vigilentă!

– Nu e bine să faci nunta în luna mai pentru că se spulberă relaţia precum florile copacilor.

-Nu-i cumpăra cadou de nuntă viitorului soţ un ceas pentru că zilele relaţiei tale cu el vor fi numărate.

– Nu îţi schimba pantofii în ziua sau noaptea nuntii ca să nu-ţi  schimbi bărbatul.

– Fetele care rup flori din buchetul miresei, în biserică, se vor căsători repede, la fel se întâmplă şi cu cele care îşi scriu numele pe talpa pantoful miresei.

– Mireasa nu trebuie să poarte perle, pentru că acestea sunt simbolul suferinţei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”