Sexualitatea noastra are niste limite. Care sunt acestea?

Este anormal ca un barbat sa nu aiba chef de sex la orice ora, in orice loc s-ar afla si… aproape cu oricine. Pe de alta parte insa, femeile nu au aceasta “obligatie”
  • Publicat:
Sexualitatea noastra are niste limite. Care sunt acestea?
Sexualitatea noastra are niste limite. Care sunt acestea?

Un studiu aparut recent in Canadian Journal of Human Sexuality arata cat de limitati suntem in gandire cand vine vorba despre sex si cat de diferite sunt standardele impuse celor doua sexe. Citeste si spune-ne parerea ta!

Barbatii au mereu chef de sex. Femeile nu.

Toti specialistii impartasesc aceeasi idee conform careia este anormal ca un barbat sa nu aiba chef de sex la orice ora, in orice loc s-ar afla si… aproape cu oricine. Pe de alta parte insa, femeile nu au aceasta „obligatie”, iar comportamentul barbatilor in societate trebuie sa se muleze oarecum si pe principiile feminine.

Prin urmare, daca barbatii au chef de sex, n-au decat sa si-l reprime cata vreme nu se afla in imprejurari adecvate.

Sexul intre lesbiene este hot. Sexul intre homosexuali deloc!

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Saskatchewan din Canada se pare ca nu privim cu aceiasi ochi sexul intre doi barbati si sexul intre doua femei. Astfel, daca jocurile erotice intre doua femei reprezinta o priveliste placuta pentru multi dintre noi, o astfel de reprezentatie tinuta insa de doi barbati este de cele mai multe ori blamata.

Ea trebuie sa mai invete. El nu.
Aceiasi canadieni au observat ca barbatii sunt, de fapt, mult mai limitati de idei preconcepute, decat femeile. Ei se considera experimentati, iar femeile din patul lor trebuie sa mai invete pana sa ajunga sa le satisfaca toate dorintele sexuale. Niciodata invers!

Femeile sunt usuratice. Barbatii sunt experimentati.

Aceleasi cunostinte in materie de sex catalogheaza un barbat drept „mare experimentat”, iar o femeie – usuratica. Chiar daca le place cand partenera lor da viata oricarui vis erotic, barbatii sunt innebuniti de gandul ca inaintea lor si probabil dupa ei s-au bucurat si se vor mai bucura si altii de aceeasi „oferta”.

Ea vrea sa se casatoreasca. El o vrea pe cea mai cea.

Datorita productiilor hollywoodiene care ne sunt servite zilnic prin intermediul canalelor media, barbatii au fost supusi unui asa-zis proces de „spalare a creierului”, astfel incat isi inchipuie ca oricare dintre ei ar putea pune, la un moment dat, mana pe cea mai sexy femeie in viata. Iata de ce nu si-ar irosi viata alaturi de o femeie oarecare, in rol de barbat insurat. Din pacate, visele celor mai multi nu au nici un temei.

Ea e nebuna. El e un romantic.

Daca ea il suna zilnic, apare la el la serviciu pe neasteptate, sau la el acasa, ii face cadouri, ii controleaza telefonul mobil si vrea sa il vada in fiecare zi, este nebuna, cu siguranta. Daca rolurile s-ar inversa, el nu este considerat un barbat cu probleme mintale, ci un romantic incurabil.

El are mintea brici. Ea nu.

Se presupune ca barbatii devin, inca din copilarie, adevarate encicopedii sexuale. Deci sunt destepti! Cei care nu sunt preocupati de placerile carnale sunt natarai. Pe de alta parte, femeile trebuie sa fie inocente si ignorante intr-ale sexului, altfel sunt considerate usuratice. De aici au pornit, de fapt, celebrele bancuri cu blonde.

Copilul e al ei. El vrea un test de paternitate.

Aducerea pe lume a unui copil este un eveniment ce schimba complet viata unei femei. In timp ce ea va trebui, incepand cu acest moment, sa-si schimbe prioritatile pentru tot restul vietii, tatal poate sa-si vada in continuare de viata ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Iata pe ce mizeaza multi dintre barbatii care se sustrag responsabilitatilor ce le revin si invoca cu tarie dreptul la un test de paternitate.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân