Schimbări mici, dar importante, în modul în care comunici cu partenerul de viață | Relația voastră se va transforma radical dacă faci asta

  • Publicat:
Schimbări mici, dar importante, în modul în care comunici cu partenerul de viață | Relația voastră se va transforma radical dacă faci asta
Sursa foto: shutterstock

Învață să comunici într-o relație. Vei vedea că toate aspectele sale se vor îmbunătăți simțitor. Partenerul îți va înțelege mai lesne nevoile, tu vei înțelege ce așteaptă el de la tine.

Împreună vă puteți adapta comportamentul pentru buna funcționare a relației voastre. Iată câteva ponturi în această direcție!

Nu folosi cuvintele „întotdeauna” sau „niciodată”

Dacă ești supărată pe partenerul tău, încearcă să te linișteșți, să procesezi ce s-a întâmplat și nu reacționa la impuls. Îl poți răni cu ușurință dacă îi spui „niciodată nu faci ce trebuie”, „niciodată nu asculți ce spun”.

Frazele ce includ „niciodată” sau „întotdeauna” sunt afirmații care îl îngrădesc pe celălalt. Evită să le folosești.

De asemenea, evită să folosești adresarea directă

De pildă, „Am nevoie de blândețe” sună diferit de „Mereu ridici tonul la mine, mereu mă pui la punct” sau etc. Ceea ce, practic, creează defensivă.

„Tu” în acest caz, nu este un cuvânt negativ, însă dacă este folosit pentru victimizare, judecată sau control, devine un atac ce NU hrănește conexiunea dintre voi doi.

Nu reacționa la impuls

O bună comunicare necesită spațiu. Nu reacționa numaidecât la nervi, la supărare, riști să fii mai agresivă decât e cazul. Ia-ți câteva clipe și gândește totul în profunzime. Dacă amândoi veți reuși să analizați și nu să vă atacați, veți vedea că NU sunteți unul contra celuilalt, ci o… echipă. Ceea ce înseamnă ÎMPREUNĂ.

Ascultă activ ce are de spus celălalt

Comunicarea nu înseamnă monolog. Chiar dacă ești acum furioasă sau dezamăgită, încearcă să asculți cu atenție ce are de spus partenerul. Verifică dacă mesajul lui a ajuns la tine așa cum el a vrut să îl transmită.

Spune întotdeauna adevărul, nu ascunde ce simți

De câte ori nu ți s-a întâmplat să împachetezi un discurs doar pentru a nu îl răni pe celălalt? Sau pentru a închide mai abitir un conflict? Dacă respecți pașii de mai sus, în mod sigur vei reuși să spui ce simți, fără a-ți răni persoana iubită. Și vă veți înțelege și mult mai bine, vei vedea!

Citește și: Dinamici nesănătoase în cuplu pe care e necesar să le corectezi numaidecât

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân