Dinamici nesănătoase în cuplu pe care e necesar să le corectezi numaidecât

  • Publicat:
Dinamici nesănătoase în cuplu pe care e necesar să le corectezi numaidecât
Sursa foto: shutterstock

Un lucru e cert: pentru buna funcționare a unei relații de cuplu e nevoie de doi. De comunicare sinceră și deschisă, de efort consecvent, de responsabilitatea propriei contribuții. Iată ce obiceiuri nesănătoase pot duce la epuizare, la ruperea conexiunii și chiar la… despărțire. Atenție la ele!

Orice dinamică interumană poate pendula pe această axă de la sănătos la abuziv. Întrucât relația de cuplu este de cel mai mare impact în viața adultă, ne vom concentra pe ea. Tu știi ce fel de relație de cuplu ai? Cum ai caracteriza-o?

Așteptări nerealiste

Tu sau partenerul de cuplu aveți exigențe de cele mai multe ori exagerate? Ei bine, o discuție onestă cu partenerul, în care să îi pui oglinda în față, este mai mult decât necesară sau utilă în cazul acesta. Niște reguli ale relației, reguli financiare și reguli legate de gospodărie ar putea clarifica mai lesne expectanțele voastre.

Citește și: De ce suntem nefericiți? Explică Eduard Andrei Vasile, consilier în dezvoltare personală

Supunere în parteneriat

Te comporți ca o fetiță ascultătoare care nu vrea să își dezamăgească părinții în fața partenerului? Ești docilă, nu ai păreri sau puncte de vedere, îl lași pe celălalt să aleagă în locul tău, să îți ghideze propria-ți viață? Această atitudine te va duce spre pierzanie mai devreme sau mai târziu. Îți vei pierde indentitatea, iar încrederea în propriile forțe va dispărea și ea.

Nu trebuie să îți subjugi nevoile, dorințele sau alegerile cu cele ale partenerului. Nu așa funcționează un parteneriat. Nu unul sănătos, cel puțin.

Învață să îți comunici nevoile în cuplu, să alegi sănătos ceea ce e cel mai bine pentru tine, să ai o viață a ta aparte de cuplu.

Citește și: Stilurile de atașament: cum ne influențează interacțiunile cu ceilalți și sănătatea emoțională

Despărțiri și împăcări repetitive

Multiplele despărțiri și împăcări distrug securitatea în cuplu, încrederea în partener și… iubirea, în cele din urmă. Acest șir de urcușuri și coborâșuri vă vor împiedică să vă focusați pe găsirea de soluții pentru problemele de adevărat reale.

În plus, vă veți crea fără să vă dați seama un tipar al acțiunilor care rănesc fără consecință.

Citește și: De ce te întorci mereu la el?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân