Regula celor 5 “NU” pentru o relație de cuplu împlinită

  • Publicat:
Regula celor 5 “NU” pentru o relație de cuplu împlinită
Sursa foto: shutterstock

Cu puțină atenție și multă răbdare, poți avea o relație solidă, bazată pe încredere, iubire și reciprocitate! Iată ce ai de făcut, mai exact!

Regula celor 5 „NU”, un simplu set de principii pentru o relație fericită și împlinită

NU îți insulta partenerul

Indiferent de cât de tensionată poate deveni o situație dată, nu îi aduce insulte partenerului de cuplu. Și desigur, nici tu nu îi permite acestuia să te jignească. Respectul reciproc este fundamental într-o relație de cuplu sănătoasă.

NU îți bârfi partenerul

Oricât de tentată ai fi să împărtășeșți cu prietenele până și cele mai intime secrete, abține-te. Dacă te confrunți cu vreo problemă, discută cu partenerul tău și nu cu prietenele. În fond, oricât ți-ar fi ele alături, nu vor înțelege pe deplin prin ce treci. Aveți experiențe diferite de viață.

Și nu o lua radical, poți cere un sfat unei prietene, însă ai grijă până unde ești dispusă să împărtășești din viața de cuplu.

NU permite trecutului să pună stăpânire asupra ta

Trecutul face și el parte din viață, însă cu toate acestea, n-ar trebui să îți/vă domine prezentul. Este important să înțelegi că oamenii evoluează și se schimbă permanent. Acest lucru înseamnă că și relațiile vor evolua, la rândul lor. Bucură-te, așadar, de fiecare etapă și (re)descoperă-ți partenerul.

NU ceda în fața egoismului

Egoismul dus la extrem poate fi cel mai mare dușman al unei relații împlinite. Încearcă să nu te focusezi doar pe propriile nevoi și dorințe. Gândește-te și la partenerul tău și la nevoile sale.

O relație fericită este o relație construită pe dăruire, pe generozitate. De fapt, asta este și chintesența iubirii – a oferi celuilalt.

NU lua totul în serios

Uneori, relațiile devin atât de serioase și de complicate încât ajungi să nu te mai simți deloc bine alături de cel drag. Nu uita să mai și razi copios, să te amuzi, să te comporți copilărește, de ce nu? Doar aceste clipe creează amintiri prețioase și păstrează entuziasmul în cuplu!

Citește și: Schimbări mici, dar importante, în modul în care comunici cu partenerul de viață | Relația voastră se va transforma radical dacă faci asta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân