Relația cu partenerul: cum știi că se apropie de final?

Cum știi dacă relația s-a sfârșit? Situația este destul de evidentă sau ai parte de subtilități? Există semne care să-ți indice aceste lucruri?
  • Publicat:
Relația cu partenerul: cum știi că se apropie de final?
Foto: shutterstock

Cu toții am trăit acest sentiment, în care nu știm dacă relația cu partenerul s-a terminat definitiv sau nu știm dacă vrem să o încheiem sau nu. Din punct de vedere emoțional nu este ceva ce-ți dorești să trăiești și nici să vorbești despre toate aceste faze ale relației pentru că sunt destul de inconfortabile. În schimb, poți să te concentrezi pe alte aspecte mai plăcute, cum ar fi să rămâi în relații bune cu fostul partener.

Așadar, cum știi dacă relația s-a sfârșit? Situația este destul de evidentă sau ai parte de subtilități? Există semne care să-ți indice aceste lucruri? Adevărul este că atunci când o relație se apropie de final, primele semne pe care trebuie să le iei în calcul sunt senzația de greutate pe care ți-o oferă situația în care te afli, faptul că nu depășești situațiile cu ușurință, ești confuz, încă mai ai o urmă de speranță, te simți bine, apoi totul ți se pare tragic și, uite așa treci printr-un roller coaster de emoții pe care nu mai ști cum să le gestionezi.

Cum știi că relația se apropie de sfârșit?

Dacă tu și partenerul aveți o relație toxică, aceasta trebuie să se încheie mai devreme sau mai târziu. Cu cât amâni momentul, deși ai toate semnele că trebuie să închei acea relație, cu atât te vei lovi de situații complicate și vei ajunge să stai într-un mediu abuziv. Acolo unde abuzul nu este prezent este esențial să comunici cu partenerul, să fii vulnerabil, onest și să iei în calcul posibilitatea despărțirii. Întotdeauna discuțiile despre relații vor di dificile, dar dacă te învârți într-un cerc de momente dificile, relația nu va evolua niciodată. Iar acesta ar trebui să fie un semn că se apropie de sfârșit sau cel puțin că este indicat să se ajungă acolo.

Întotdeauna trebuie să-ți asculți instinctul. Timing-ul, comunicarea, dezvoltarea individuală, traumele și instrumentele de limbaj, toate joacă un rol important în funcționarea relațiilor. Uneori, poți vindeca și ajuta alți oameni să se dezvolte, alteori nu este atât de simplu. Ține minte faptul că o despărțire nu se traduce ca un eșec. Este un real succes să ieși dintr-o relație care nu ți se potrivește.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân