Probleme in viata de cuplu? Discutati, nu le treceti sub tacere!

Discutand cu pesoana iubita despre ceea ce iti place si ceea ce iti doresti in materie de sex, iti poate conduce viata sexuala spre o etapa plina de impliniri, relatia voastra devenind mai profunda.
  • Publicat:
Probleme in viata de cuplu? Discutati, nu le treceti sub tacere!
Probleme in viata de cuplu? Discutati, nu le treceti sub tacere!

Discutand cu pesoana iubita despre ceea ce iti place si ceea ce iti doresti in materie de sex, iti poti conduce viata sexuala spre o etapa plina de impliniri, relatia voastra devenind mai profunda.

Nimeni nu poate citi gandurile
In multe cupluri, unul dintre parteneri considera ca celalalt nu il poate satisface din punct de vedere sexual. Cea mai mare greseala este aceea de a ne astepta ca persoana iubita sa stie ce ne place si ce ne dorim cu adevarat.

O alta problema este aceea ca de cele mai multe ori consideram ca stim deja cam totul despre sex. Mai ales dupa o relatie indelungata avem impresia ca stim totul despre ceea ce ii face sau nu placere partenerului. De fapt, sexualitatea, ca si orice altceva in viata, se invata. Un bun inceput este acela de a discuta cu partenerul care ii sunt asteptarile si cum pot fi acestea satisfacute.

Nu putem aplica ceea ce stim in general despre sex intr-un caz particular. Si asta pentru ca fiecare persoana raspunde diferit la stimulii sexuali. Unora le plac atingerile delicate in timp ce altii prefera un contact mai ferm. Pentru a afla ceea ce ii place partenerului tau trebuie sa intrebi si sa inveti sa citesti limbajul trupului.

Spune ce ti-ar placea sa incerci
A discuta despre ceea ce iti place si ce nu in materie de sex are mai multe avantaje. Nu numai ca iti vei simplifica viata sexuala, dar vei avea mai multa incredere si vei reusi sa fii mai relaxata in relatia cu partenerul. De teama de a nu fi refuzati sau de a nu fi considerati ciudati, multi oameni isi tin ascunse dorintele, ceea ce poate duce in timp la adevarate frustrari.

Cand vine vorba de sexualitate, oamenii pot fi reticenti. De aceea nu este recomandat sa te prezinti in fata partenerului spunand: „Vreau asta!” Cel mai bine este sa spui intr-o maniera delicata ceea ce iti doresti. De exemplu, daca va uitati impreuna la un film ii poti sugera sa experimentati ceea ce ati vazut impreuna.

Indicii non-verbale
Comunicarea este esentiala, dar nu este nevoie de fiecare data sa comentati diversele atingeri sau senzatii. Nu numai ca poate fi jenant, dar va distrage atentia de la ceea ce se intampla cu adevarat. De aceea incearca sa sesizezi miscarile si respiratia partenerului.

Vei putea descoperi din gesturile sale ceea ce ii place si ce nu. Acelasi lucru este valabil si in cazul tau. Ii poti arata cand te simti bine si cand nu, cu ajutorul sunetelor si gesturilor. Daca ai de gand sa discuti cu partenerul tau despre ceea ce iti doresti in viata voastra sexuala, tine seama de aceste doua sfaturi:

Fii pozitiva! Nu-i spune iubitului tau ca este groaznic in pat. Poti spune ceea ce ai de spus fara a fi prea directa sau dura.

Fii sincera! Nu are nici un sens sa spui ceva ce nu este adevarat sau sa te prefaci. Din contra, poate face foarte mult rau relatiei voastre.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Diferenta de varsta in cuplu, o problema?
Diferenta de varsta in cuplu, o problema?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân