Secretele unui sărut memorabil

Sunt abilităţi cu care ne naştem şi despre care avem impresia că există pur şi simplu, fără să ni se mai pară spectaculoase. Însă, tocmai aceste lucruri ascund secretele cele mai frumoase, aşa că ne-am gândit să vă propunem povestea celui care reprezintă prima materializare a iubirii şi a respectului: sărutul.
  • Publicat:
Secretele unui sărut memorabil

Sunt abilităţi cu care ne naştem şi despre care avem impresia că există pur şi simplu, fără să ni se mai pară spectaculoase. Însă, tocmai aceste lucruri ascund secretele cele mai frumoase, aşa că ne-am gândit să vă propunem povestea celui care reprezintă prima materializare a iubirii şi a respectului: sărutul.

Află de unde vine şi cum poţi avea parte de săruturi memorabile sau cum poţi evita greşeli în ale sărutului…
 

Primul sărut

Realitatea “primul sărut cu un el sau cu o ea” oferă emoţii celor mai mulţi dintre noi: primul sărut este prima noastră formă de dăruire, mai stângaci sau mai puţin stângaci, în timp ce râdem sau plângem, pe furiş sau în timp ce ne ţinem în braţe.

Este reprezentarea instinctului de a deveni ai celuilalt şi de a lua de la celălalt o parte din ce are el mai lăuntric.

Dacă primul dumneavoastră sărut nu este ceea ce vă doriţi (primul sau chiar următoarele), dar nu vreţi să renunţaţi la cel cu care formaţi un cuplu, cel mai sănătos este să discutaţi despre acest aspect.

Aparent nesemnificativă, incompatibilitatea sărutului poate deveni, în timp, o problemă gravă.

Spuneţi-i celuilalt că nu se întâmplă ceea ce vă aşteptaţi şi mărturisiţi-i ce vă place, dar faceţi-o în aşa fel încât să nu fie o mustrare.

Cele mai frecvente greşeli

Autorul cărţii “Arta Sărutului”, Michael Christian a detectat ca bărbaţii, cel mai des, sunt prea agresivi cu limba. Bărbaţii, la rândul lor, susţin că femeile nu deschid gura suficient de mult…

Pentru ambele sexele, cea mai mare greşeală este lipsa de varietate. De aceea, este recomandat să încercaţi sărutul pe diferite părţi ale feţei, acordând o atenţie sporită gâtului şi urechilor. 

Un sărut acompaniat de o uşoară muşcătură este mult mai incitant.
 

Sărută memorabil!

“Pune tot trupul tău într-un sărut”, a spus Marilyn Anderson, autorul cărţii „Niciodată nu săruta o broască”.

Fără cuvinte, buzele tale trebuie să spună „Iubito/iubitule, există atâtea moduri de a păstra sărutul viu şi nou tot timpul”.

Un pont de care trebuie să ţineţi seama constă în a-i pune mâna pe gât partenerului atunci când îl sărutaţi. Această atingere aduce pasiune ca şi cum ai spune “nu primesc niciodată suficient” – ăsta e marele secret care face un sărut memorabil.

Şi nu în ultimul rând, bucuraţi-vă de sărutul în sine, de aventura de atunci, nu de aventura la care puteţi ajunge, mai târziu, prin sărut.
 

Scurt istoric

De-a lungul istoriei, sărutul a avut o evoluţie spectaculoasă: acesta a fost menţionat pentru prima oară prin 1500 î. Hr (India), în Kama Sutra mentionându-se mai mult de 30 de tipuri diferite de sărut în timp ce romanii cunoşteau doar trei dintre acestea.

Un istoric al Romei nota că răceala poate fi vindecată printr-un sărut pe nasul unui măgar.

Apoi, contractele dintre cetăţeni erau pecetluite cu un sărut, iar sărutul ca act final al nunţii provine tot din această perioadă.

De atunci sărutul a devenit o parte importantă dintr-o relaţie: “cu cât oamenii se sărută mai des, cu atât ei pot comunica la un  nivel romantic”, declară tot Michael.

Multiplele înţelesuri ale sărutului

Deşi menţionat în scris abia prin 1500 î. Hr, sărutul există chiar de prin anul 3000 î.Hr., când oamenii trimiteau săruturi zeilor la care se închinau.

În Roma: un sărut era un fel de salut între prieteni sau rude, dar şi între străinii care vindeau marfă din uşă în uşă şi clienţii lor.

În Egipt: egiptenii nu preferau sărutul deloc, pur şi simplu nu le plăcea să fie sărutaţi sau să sărute. Chiar şi Cleopatra, renumită pentru iubirile sale, nu şi-a sărutat niciunul dintre iubiţi.

În Italia medievală: sărutul în public trăda intenţiile unui bărbat de a se căsători cu femeia sărutată.

Anglo-saxonii foloseau la sfârşitul scrisorilor un “X” care însemna „te sărut”, un obicei bizar pentru celelalte popoare. Acestă practică îşi avea originile în perioada medievală, când majoritatea oamenilor erau analfabeţi.

Mai mult, de câte ori semnau un contract ce încheia un schimb de mărfuri sau terenuri semnau la sfârşit cu “X în” loc de semnătura lor personală pentru că sărutul însemna onestitate.

Marea Ciumă din Londra anului 1665 a marcat în sens negativ semnificaţia sărutului: din teama de a nu transmite boala, oamenii au înlocuit sărutul cu aplecarea pălăriei sau cu salutul cu mâna la frunte.

În 1979, David Bowie a inventat aşa numita litografie – a realizat multiple copii ale sărutului drept cea mai intimă semnătură.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”