Până când banii ne vor despărți… De ce unele persoane aleg relații din interes?

Rudele și prietenii te întreabă de situația lui financiară... Oare de ce? 
  • Publicat:
Până când banii ne vor despărți… De ce unele persoane aleg relații din interes?
Relație din interes sau din dragoste? Foto: Shutterstock

Toate ca toate, vor spune, prietenii, familia când le vorbești despre noul tău iubit, despre cât de bine te simți, despre cât de minunat este, dar bani are? Ei bine acest scenariu este trăit de o mulțime de fete și femei din Balcani, unde și nu numai, zone în care încă se merge pe premisa că bărbatul trebuie să aibă bani, femeia să fie frumoasă și eventual mai tânără.

 

Dacă în țări precum Germania este absolut normal ca femeia și bărbatul să împartă cheltuielile financiare în mod egal, celebrul ”50%, 50%” în țara noastră încă rudele și chiar prietenii pun presiune pe femei (și invers) din cauza situației financiare. Cumva se consideră că un bărbat cu bani prezintă o mare mare garanție pentru succesul unei relații decât unul care deși te iubește este sărac.

În societatea românească, bărbatul este încă stâlpul familiei?

”Cred că la noi, mai mult decât în societățile occidentale, s-a păstrat ”tradiția” ca bărbatul să fie cel care întreține familia, cel care produce venituri. Doar că acum pare că s-a transformat într-un indicator de status, dincolo de supraviețuirea brută, așa cum era pe vremuri” explică Cristina Andreea Stan, consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master.

Bărbatul sau femeia potentă din punct de vedere financiar – o rampă de lansare către o viață prosperă?

Sunt femei care chiar se orientează către bărbați cu status financiar ridicat, chiar dacă aceste conexiuni nu se realizează neapărat organic ci mai mult rațional. ”Cu cât ai un partener mai realizat financiar, cu atât pare, în cercul tău de cunoscuți, că valoarea ta este mai mare. Indiferent dacă este sau nu așa, revin la ideea că este important să te poți defini prin ceea ce ești tu și prin ceea ce faci tu, chiar dacă, poate, financiar nu câștigi cât el. Dar să poți avea o identitate a ta, nu doar să fii ”doamna X. Pentru că, dacă la un moment dat nu mai ești doamna X, cine mai ești?” a mai completat consilierul în dezvoltare personal.

Suntem oare noi, românii, mai axați pe relații din interes?

La cât de des auzim despre relații de succes în care o fată sau un băiat sărac au pus mână pe ”unul sau una cu bani” ar părea că valorile relațiilor dintre femei și bărbați sunt bazate într-un procent mare pe statusul financiar. ”Dar, într-adevăr, la noi există această curiozitate a celorlalți în ceea ce privește situația financiară a noului tău partener și am observat că această curiozitate este mai mare mai ales în cazul unui partener de altă cetățenie” a mai completat Cristina Andreea Stan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân