5 semne că ești pregătită pentru o relație

Dar cum știi că ești pregătită pentru o astfel de relație? Iată cinci semne că ești pregătită pentru o relație sănătoasă și de lungă durată.
  • Publicat:
5 semne că ești pregătită pentru o relație
Foto: shutterstock

Să fii într-o relație serioasă nu este deloc ușor. Este nevoie să lucrezi constant la legătura cu partenerul și mai ales să fiți amândoi implicați ca lucrurile să funcționeze pe termen lung. Odată ce intri într-o relație serioasă, nu poți să întorci spatele certurilor cum obișnuiai să o faci când erai o adolescentă orgolioasă și încăpățânată. Dar cum știi că ești pregătită pentru o astfel de relație? Iată cinci semne că ești pregătită pentru o relație sănătoasă și de lungă durată.

Semne că ești pregătită pentru o relație

Vezi relația ca pe o muncă de echipă

Este atât de ușor de înțeles acest concept. Aplicat în viața de zi cu zi este destul de dificil din cauză că nu ești familiarizată cu ideea de „a crește împreună”, mai ales dacă ai fost singură o perioadă lungă de timp. Trebuie să înțelegi că este important să-i fii alături partenerului chiar și în momentele grele și să-i oferi toată susținerea și viceversa.

Nu ai nevoie de validarea celorlalți

Contează foarte mult să simți că ești importantă pentru partnerul tău, dar în momentul în care atunci când ești singură nu te simți incompletă sau nu simți nevoia ca cei din jur să te valideze, atunci știi sigur că ești pregătită pentru o relație serioasă și sănătoasă. Nu trebuie să aștepți ca partenerul să te facă să te simți bine, ci trebuie să înveți singură asta.

Ești responsabilă de emoțiile tale

Ori de câte ori te simți tristă sau ai o dispoziție proastă, nu trebuie ca partenerul să fie cel care are grijă de tine. Ia o pauză și fă-ți ordine în idei și încearcă să-ți dai seama de ce te simți așa și explică-i și partenerului stările prin care treci pentru a nu interpret greșit gesturile sau vorbele tale. E doar o pasă.

Semne că ești pregătită pentru o relație: ești confortabilă singură

Am întâlit persoane care nu stau prea mult timp fără să fie într-o relație. Motivul? Nu sunt confortabile cu singurătatea. Ca rezultat, nicio relație nu este de durată. Nu este nimic greșit să-ți dorești pe cineva, dar dacă nu ești confortabilă să ieși singură să iei masa în oraș, atunci ar trebui să aștepți până să te implici într-o relație.

Știi să te pui în locul altora

Așa cum am menționat la început, o relație are la bază lucrul în echipă, motiv pentru care este esențial să știi să te pui în locul partenerului în anumite situații. Astfel, îți va fi mai ușor să te concentrezi asupra emoțiilor, să vezi cât de diferiți sunteți și asta nu înseamnă că trebuie să fii egoist sau să faci vreun compromis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Crezi că iubitul tău este zgârcit?
Crezi că iubitul tău este zgârcit?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân