De ce relațiile sănătoase tind să ți se pară plictisitoare

  • Publicat:
De ce relațiile sănătoase tind să ți se pară plictisitoare
Sursa foto: shutterstock

Cu toții visăm la o relație de cuplu sănătoasă din toate punctele de vedere. Odată ajunși acolo însă, realizăm că dinamica relației pare monotonă și cu greu ne adaptăm unui stil liniștit de viață în doi. Iată părerea specialiștilor!

De ce ți se poate părea plictisitoare o relație sănătoasă față de una toxică?

Îți este dificil să te obișnuiești cu o relație normală, după multe eșecuri sentimentale

Da, dacă ai fost nevoită să depui eforturi intense în vechile relații, se prea poate că într-una liniștită și sănătoasă să întâmpini aceste insecurități. Și anume, să confunzi ușurința cu plictiseala.

Citește și: Fii inteligentă în dragoste: scapă de eșecurile sentimentale

Ești obișnuită cu parteneri indisponibili emoțional și ai învățat să asociezi eronat consecvența cu lipsa pasiunii

Relația cu un partener indisponibil emoțional poate fi în orice fel, mai puțin plictisitoare. Cel mai adesea este tumultoasă, cu urcușuri și coborâșuri. Mereu trebuie să îl convingi pe celălalt de ceva anume, sau trebuie să depui eforturi pentru a ajunge la el etc.

Nu poți uita relațiile care te-au suspus suferinței cel mai tare și nici partenerii care te-au rănit sau abandonat

Relații de tip carusel – ON & OFF, despărțiri repetate, împăcări pasionale, spontaineitate și adrenalină. Îți sunt familiare toate acestea? Complet nesănătos, însă te-au ținut în priză. Și poate că au fost experiențe îngrozitoare, însă acolo ai simțit că trăiești cu adevărat.

Citește și: De ce ne (tot) întoarcem într-o relație toxică?

Ai învățat să îți exprimi nevoile, dar nu știi cum poate funcționa o relație armonioasă

O relație fără drame? Ai ghicit, egal plictiseală! Chiar dacă ai învățat să îți setezi limite sau să îți transmiți nevoile în cuplu, ce poți întâmpina într-o relație complet sănătoasă, îți poate fi complet străin.

Părinții tăi obișnuiau să aibă certuri numeroase și să încerce să se schimbe unul pe celălalt

Patternul de relație pe care îl avem încă din copilărie este cel al părinților cel mai adesea. Dacă aceștia au avut o relație toxică, o relație în care încercau zilnic să se schimbe unul pe celălalt, în care conflictele și certurile erau la ordinea zilei, reproșurile și neînțelegerile la fel, ei bine, vei experimenta același tipar relațional nesănătos. Căci doar pe acela îl găsești „normal”.

Surse: Quora, Psychology Today, The S Waddle

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân